Handgezaagd zilveren mandje met kruidkoek Blog Zilver.nl

 

In de vorige blog schreven we over zilveren mandjes en schaaltjes. En dan vooral over het feit dat we ze zo weinig tevoorschijn halen. Als ‘duwtje in de rug’ om u aan te sporen om uw weggestopte mandje op te snorren en op te wrijven, deelden we een foto van een schaal met koekjes. We kregen hier echt heel veel leuke reacties op. Maar het enige wat miste in de reacties was wat u nou in uw mandje heeft gepresenteerd aan uw “bubbel”. Daarom hier nogmaals een foto van een zilveren mand, dit maal met dikke plakken kruidkoek.

 

Zilveren mand antiek met kruidkoek Blog Zilver.nl

Met de hand uitgezaagde zilveren mand van Van kempen Blog Zilver.nl

 

De zilveren mand is gemaakt door J.M. Van Kempen (Voorschoten) in 1918. Waar ik zo van hou is de ambachtelijkheid : je ziet dat alle spijltjes handgezaagd zijn. Deze mand is 23 cm breed, maar ze zijn ook in diverse kleinere maten gemaakt, dus geschikt voor koekjes, bonbons, caramelbrokken, …

Recept

Zullen we afspreken dat ik het kruidkoek recept met u deel wanneer 5 mensen ons een foto hebben gestuurd van hun zilveren mandje? We zijn benieuwd naar uw mandje, naar uw herinnering aan een dierbare of een dierbaar moment, en natuurlijk naar wat u gepresenteerd heeft. We zetten uw foto erbij in dit blog – zo inspireren we elkaar om deze tweede semi-lockdown toch nog gezellig door te komen.

We horen graag van u!

PS gewoon een foto maken met uw telefoon en even doormailen naar info@zilver.nl!

Reactie’s:

 

Zilveren bonbonmandje met chococaatjes Blog Zilver.nl

Niet zo’n grote zilveren schaal maar een bescheidener formaat met chocolaatjes om te promoten dat we in aanmerking komen voor het recept van de lekker uitziende koek. Dit schaaltje is gemaakt in Schoonhoven in 1963 door Schriek & Looren de Jong.

Wie volgt, Anneke

Nog 4 voor het recept!

Een mandje met borstplaat

Nu het niet wil vlotten met uw bijdragen aan deze blog, toch nog maar even een ‘eigen’ bijdrage: een mandje met borstplaat. Deze specifieke Sinterklaas-lekkernij mag ik van mezelf alleen maken wanneer de Sint in het land is – anders slaat de weegschaal uit. De chocoladeborstplaat maak ik in metalen hart-vormen die nog bij mijn Oma vandaan komen; 4 stuks in aflopende grootte. Hij smelt op de tong, en blijft dus nooit erg lang in het mandje liggen. Het tweede gehalte zilveren mandje is een twaalfkantig gezaagd spijlenmandje gemaakt door Van Kempen Voorschoten in 1917, en heeft een diameter van 15 cm. En uw favoriet…?

Antiek zilver mandje met borstplaat blog Zilver.nl juweliers

Nog 3 voor het recept van de te lekkere koekjes!

Lees ook:

Er zijn vorken en cakevorken

Het geheim van de cakeprikker ontrafeld

Bekijk ook onze collectie:

Zilveren brood en bonbonmanden