Zilveren huwelijkscadeaus, blijvende herinneringen

Geplaatst door

Het kan weer getrouwd worden! Ja, ik wil

Wij verzorgen al jaren met heel veel plezier de zilveren en verzilverde cadeaus voor bruidsparen. Het betrokken mogen zijn bij één van de mooiste dagen uit iemands leven blijft heel bijzonder. Ieder bruidspaar is uniek en de blije, verliefde gezichten en de wijze waarop de cadeaus met zorg worden uitgekozen gaan nooit vervelen.

In de afgelopen twee jaar zaten vele bruidsparen in spanning of hun geplande bruiloft wel door kon gaan en met hoeveel gasten. Het merendeel heeft zijn bruiloft uit moeten stellen tot wanneer de corona maatregelen weer verder versoepelt konden worden! Het nu is het zover, eindelijk mag er weer getrouwd worden met alle dierbare gasten erbij!

Zilver hoort bij de belangrijke momenten in het leven

Zilver is een prachtig materiaal, dat sinds jaar en dag gebruikt wordt voor sieraden en luxe cadeaus. Het is tijdloos en straalt kwaliteit uit, daarnaast is zilver uiteraard waardevast en blijvend. Bovendien passen voorwerpen van zilver in vrijwel ieder interieur en bij iedere outfit. Met haar zuivere witte kleur straalt het iets teers en delicaats uit. Ondanks de blijvende kwaliteit van zilveren voorwerpen, is het materiaal flexibel en in vele vormen toe te passen – van ringen en kettingen tot manchetknopen, horloges en zelfs serviesgoed en bestek. Zilver wordt dan ook al eeuwen cadeau gegeven op de belangrijke dagen in het leven.

 

Zilveren huwelijkscadeaus voor een zilveren bruidspaar

Wie het over het huwelijk heeft en over zilver, denkt al snel aan bruidspaar maar ook aan een zilveren bruidspaar. Want zoals iedereen weet, bereikt een echtpaar 25 jaar na de trouwdatum de zogenaamde zilveren bruiloft. Hoe bijzonder is dat bovendien tegenwoordig! Een mijlpaal, vaak reden voor een feestje en dat vraagt dan weer om een mooi huwelijkscadeau.

Bij een geschenk voor een stel dat 25 jaar getrouwd is, ligt het dus voor de hand om te denken aan een mooi persoonlijk cadeau van zilver; het materiaal dat onlosmakelijk verbonden is met dit liefdesjubileum. Deze associatie is best handig eigenlijk, want er zijn heel veel mooie zilveren huwelijkscadeaus te bedenken. Zilver is bij uitstek een duurzaam en stijlvol materiaal, waar je mooie huwelijkscadeaus in kunt laten uitvoeren. Ook kun je kiezen voor antieke zilveren voorwerpen.

Voor wie binnenkort op een zilveren bruiloft is uitgenodigd en inspiratie nodig heeft, volgen hier enkele ideeën:

Dit zijn slechts enkele suggesties uiteraard, waarschijnlijk gaat na het lezen van dit rijtje de inspiratie vanzelf verder stromen.

 

De rol van zilver op dé grote dag

Een huwelijksjubileum is iets prachtigs, maar nog belangrijker om voor de dag te komen met een mooi geschenk is het bij een huwelijksvoltrekking. Wat geef je een stel dat anno nu trouwt?
Vaak vinden vrienden en familie het moeilijk om een blijvend cadeau te verzinnen voor hun dierbaren die gaan trouwen. Een trouwcadeau van zilver biedt dan uitkomst. Het is een smaakvol en persoonlijk gebaar, en er is voor vrijwel iedere prijsklasse een huwelijkscadeau van zilver te bedenken.

Een groot succes is bijvoorbeeld het verzilverde taartbestek voor DE taart. Het bruidspaar kan dan meteen dit persoonlijke cadeau gebruiken, en ook thuis, aan het einde van de wittebroodsweken, nog nagenieten van het laatste stukje (in de diepvries bewaarde) bruidstaart met hun eigen persoonlijke zilveren bestek. Dit is vervolgens een blijvend cadeau, dat bij feestdagen en gedenkwaardige momenten tevoorschijn wordt gehaald.

zilveren huwelijkscadeaus voor het bruidspaar
Verzilverd taartbestek om de bruidstaart samen mee aan te snijden.

Ook een zilveren taartschep is een fijn cadeau omdat het bij iedere feestelijke gebeurtenis weer op tafel komt en generaties lang meegaat. Vaak kunnen we deze scheppen graveren voor een extra persoonlijk tintje.

Zilveren servetringen, één voor hem en één voor haar zijn ook zeer geliefde huwelijkscadeaus of een chique karaf om alle feestelijke momenten samen te vieren! Voor meer inspiratie kun je kijken in onze groep: zilveren huwelijkscadeaus

Naaste familie hecht vooral waarde aan blijvende huwelijkscadeaus

Vader, moeders, opa’s en oma’s stellen het vaak zeer op prijs als het bruidspaar voor blijvende, duurzame cadeaus kiest. Dit zijn dan ook cadeaus waar het stel zelf nog niet aan toe is om te kopen maar wel fijn vind om het te krijgen zoals:

Tradities en symboliek rond het huwelijk

Soms komt bij Zilver.nl de vraag binnen, welk cadeau getuigen traditiegetrouw het beste kunnen geven. Eén van de suggesties is dan bijvoorbeeld een zilveren doosje voor DE ring, dit is ook een cadeau dat op de trouwdag zelf een centrale rol kan spelen en goed aansluit bij de taak van het ‘bruidspersoneel’.

Zilveren doosje voor de ring
Zilveren ringendoosje voor DE ring van Francis Howard.

De getuige van de bruidegom kan ook denken aan een mooie set persoonlijke, zilveren manchetknopen. Deze vormen een blijvend geschenk en kunnen in het ceremonieel van de voorbereiding voor een prachtig moment zorgen. Hierna vergeet het bruidspaar uiteraard nooit meer van wie dit bijzondere cadeau afkomstig was.

 

Zilveren manchetknopen gegraveerd met de initialen van het bruidspaar met de trouwdatum.

Het knottekistje en de huwelijkslepel

Er zijn uiteraard nog meer trouwcadeau ideeën. Genodigden die nog wat meer inspiratie nodig hebben raden wij de volgende huwelijkscadeaus aan;

Nu kan de vraag zich aandienen: zijn de cadeaus in dit lijstje met suggesties niet erg traditioneel? Dat klopt inderdaad! Maar het grappige is dat bij een bijzondere gelegenheid als het huwelijk deze traditionele gebruiken en voorwerpen nu juist een extra speciaal tintje geven. Een peper- en zoutstel staat bijna symbool als geschenk aan een bruidspaar. Dit maakt het in veel gevallen toch juist een geliefd huwelijkscadeau. En een knottekistje was zo’n twee eeuwen geleden al een voorwerp dat een rol speelde bij het ten huwelijk vragen van een meisje. Werd het zilveren ‘kistje’, dat meestal fijnbewerkt was en dus echt een kleinood, aanvaard door de familie van de bruid dan was dit een teken dat de bruiloft door kon gaan. De kistjes werden in het Duits ook ‘Heiratsdose’ genoemd. Daaruit blijkt dat het gaat om een voorwerp dat met een trouwerij te maken heeft.

Er zijn weinig gebeurtenissen waarbij symboliek en tradities zo’n belangrijke rol spelen als bij de trouwdag van dierbare familieleden of vrienden.  Ieder bruidspaar zal beamen dat hoe dichterbij de dag komt hoe meer traditionele aspecten toch zijn opgenomen binnen het geheel!

Een zeer geliefd huwelijkscadeau is een zilveren fotolijst voor DE mooiste trouwfoto.

Een extra persoonlijk cadeau: een inscriptie voor het bruidspaar

Om het huwelijksgeschenk extra persoonlijk te maken, kun je een zilveren cadeau nog extra laten verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan graveren met hartjes of ringen, of het laten aanbrengen van de initialen van het bruidspaar. Meestal wordt gekozen voor een bestaand ontwerp, en wordt hier door middel van graveren een persoonlijk trouwgeschenk van gemaakt.
Nu lijkt het misschien een beetje eng om dit waardevolle, zojuist uitgezochte geschenk blijvend te laten voorzien van een tekst of een afbeelding, maar dat valt best mee.

Onze vakkundige professionele graveurs, graveren trouwlogo na trouwlogo met zekere hand, en dragen zorg voor een mooi ontwerp en een perfecte plaatsing op het zilveren kleinood. Uiteraard wordt vooraf meegedacht over de positie en de afmeting van de inscriptie. Natuurlijk kunt u 6 dagen in de week alle vragen omtrent het graveren met ze doornemen, aarzel niet, ze nemen graag alle onzekerheden bij u weg. Zo kan het met graveren nooit mis gaan.

Zilveren taartschep met de namen van het bruidspaar gegraveerd onder twee ringen.

Trouwlogo’s, monogrammen, hartjes en ringen

In een dergelijk trouwlogo kun je de initialen van het bruidspaar laten verstrengelen, eventueel gecombineerd met de trouwdatum. Zilver is een materiaal dat zich hier uitstekend voor leent. En het verandert een mooi maar afstandelijk cadeau in een zeer persoonlijke en dierbare herinnering voor het liefdespaar.

Het personaliseren van een zilver huwelijkscadeau beperkt zich niet tot wijnkoelers en zilveren taartscheppen. Er zijn veel verschillende items die, bijvoorbeeld door het bruidspersoneel, aan het gelukkige stel cadeau gedaan kunnen worden met een persoonlijk tintje.
Als het perfecte cadeau voor de bruid en bruidegom is gevonden en van een persoonlijke, blijvende boodschap voorzien, worden alle cadeaus feestelijk verpakt en natuurlijk ook voorzien van huwelijkslint.

 

Gouden trouwringen Blog Zilver.nl

 

De meest smaakvolle trouwsieraden

Zilver.nl heeft, naast persoonlijke en blijvende zilveren huwelijkscadeaus, uiteraard ook trouwsieraden. Daarom is de winkel in Broek in Waterland zeker ook voor bruidsparen een bezoekje waard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trouwring of een ring met briljant om het jubileum te vieren, gegeven van de ene huwelijkspartner aan de andere. Naast ringen bestaan er ook andere sieraden die een rol kunnen spelen bij een huwelijk, bijvoorbeeld armbandjes voor de bruidsmeisjes of de getuige.

In sommige gevallen kiezen bruidsparen voor een ander sieraad dan een ring, bijvoorbeeld een armband of een horloge. In dit laatste geval wordt vaak gekozen voor zilver, met een inscriptie op de achterzijde van de horlogekast. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een bruiloft is dé gelegenheid om even stil te staan bij de manier waarop je elkaar met je mee wilt dragen! Geef de verbintenis een persoonlijk tintje door juist die trouwsieraden te vinden die bij jullie passen.

 

Christian Bauer, het merk voor trouwringen.

 

Passen en van dichtbij inspecteren

Voor ringen geldt, nog meer dan voor andere zilveren voorwerpen, dat je ze eigenlijk in het echt moet zien. Op dat moment ga je van globale ideeën over wat je mooi vindt, naar een positieve ‘klik’ met een bepaald sieraad dat je dagelijks wilt gaan dragen. Als je gaat trouwen, moet je de ring die het gaat worden toch echt even ‘voelen’ en ervaren.

Dit is zeker mogelijk, in de winkel in Broek in Waterland. In de bijzondere en mooie winkel is er alle tijd en rust om alle mogelijkheden door te nemen en te passen. Als toekomstig bruidspaar moet u echt zien wat een prachtige trouwring Christian Bauer maakt, om het verschil te kunnen begrijpen met andere, vaak gegoten ringen. Christian Bauer, sinds enige tijd in het assortiment, is een merk als standaard zeer hoge kwaliteit biedt – met trouwringen die een heel leven meegaan.

Dit is iets wat vaak heel vanzelfsprekend van een trouwring verwacht wordt, deze is immers symbool van eeuwigdurende liefde. Een ring is immers rond zonder eind! De zilveren en gouden liefdesringen van Christian Bauer maken echter met hun uitzonderlijke kwaliteit deze belofte moeiteloos waar.

Uiteraard zijn er ook andere ringen, in diverse prijsklassen, die het predicaat trouwring zeker waard zijn. De uiteindelijke keuze is aan het bruidspaar zelf. Als deze keuze erg moeilijk is, aarzel dan niet om advies te vragen of meer informatie over de opties. U kunt ook een kijkje nemen bij onze graveervoorbeelden.

Voor een trouwjurk die één keer wordt gedragen geeft men met gemak 2000 euro uit maar voor trouwringen die het hele leven samen mee moeten gaan is het budget vaak beperkt, dat is heel jammer.

De leukste bedankjes voor het bruidspersoneel en de getuigen

Als de grote dag voorbij is willen veel bruidsparen hun bruidspersoneel en getuigen graag bedanken voor de inzet en al het werk. Niks leuker om dan een gegraveerd cadeautje te geven wat direct de herinnering aan deze dag terughaalt.

Mooie cadeaus voor het bruidspersoneel zijn bijvoorbeeld;

  • Een zilveren of verzilverde sierkurk
Verzilverde kurk gegraveerd met het trouwlogo als herinnering voor het bruidspersoneel.

Lees ook:

Liefdesringen van Christian Bauer waar schoonheid en kwaliteit hand in hand gaan.

De geschiedenis van zilver bestek, een rijke historie

Gravering op zilver, een blijvende herinnering

Meer lezen over de organisatie van een feestelijke, zorgeloze trouwdag:

Wedding & Planning

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *