Op z’n Paasbest met zilver en Fabergé

Geplaatst door

Het is alweer bijna lente en Pasen, al strubbelt het weer nog wat tegen, maart roert nog even zijn staart. De nieuwe collecties stromen bij ons binnen, wat is er weer veel moois! Het Paas open huis komt in zicht en wat is er veel om te laten zien. We zijn dan ook druk met het aankleden en inrichten van de winkel, alles op zijn Paasbest!

antiek zilver servies Paas tafel
Mooi antiek zilveren servies op de Paas tafel

Gezellig samen Pasen vieren

Pasen is bij uitstek een gelegenheid voor een gezellig samenzijn. Een samenzijn dat bol staat van tradities, heerlijk. Dat begint al met een uitgebreid Paas ontbijt aan een vrolijk gedekte tafel. Er mag namelijk flink uitgepakt worden. Fris serviesgoed, een goed tafelkleed en kristal op tafel. De zilveren eierdopjes nog even oppoetsen en een mooi plekje geven. Paas takken met gezellige gekleurde eitjes eraan in het midden. Zorgen dat er Paasboter in huis is, zodat de luxe broodjes extra lekker smaken. Gebruik daarbij dan één van de speciale zilveren botermesjes om het extra feestelijk te maken.  Na het Paaseieren zoeken komen ook de kleintjes ontbijten. Voor de kinderen is zo’n gezellige Paas tafel een feestje en het wordt nog leuker met één van de leuke kinderbestekjes met bekende kinderfiguurtjes die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Fijn zo samen zitten en je verheugen op de nieuwe lente en zomer, we zijn er echt aan toe.
Vrolijke kinderen aan de Paas tafel met een vrolijk kinderbestekje

Denk eens aan het geven van een Paasgeschenk

Zoals eieren onlosmakelijk verbonden met Pasen zijn, geldt dat in een ander verband met de beroemde eieren van Fabergé. Wie kent Peter Carl Fabergé niet die prachtige sieraden en voorwerpen heeft ontworpen, zoals de collectie eieren voor de Tsaar en waarvan de traditie van het maken van bijzondere sieraden nu in handen is van zijn kleindochter Tatiana Fabergé, die het juwelenhuis Maison Tatiana Fabergé heeft opgericht.

Verguld zilveren ei-hangers van Maison Tatiana Fabergé

Wist je dat de Russische Tsaar aan Peter Carl de opdracht gaf om juwelen in de vorm van ‘paas’eieren te maken? Het Fabergé-ei is dan ook wereldberoemd. Deze eieren dienden als paasgeschenk voor de Tsarina. Het gaat hier om speciale sieraden en voorwerpen met een verhaal uit een haast magische wereld. Ook jij kunt van de gelegenheid gebruikmaken en je partner verrassen met een cadeau. Bijvoorbeeld door een keuze te maken uit de ei hangers of uit de complete collectie sieraden van Fabergé.

Heel veel verschillende ei-hangers van Maison Tatiana Fabergé aan een gouden boom!

Of je verrast je partner met Fabergé Hermitage kristal. Geef je kristal als geschenk? Dat komt dan weer fantastisch van pas tijdens de Paas brunch.

Gezelligheid tijdens de brunch

Gezelligheid aan tafel tijdens de brunch begint net als bij het ontbijt met het feestelijk dekken en gebruikmaken van speciaal servies en bestek. Serveer de eerste asperges van het seizoen met een zilveren aspergeschep of gebruik een zilveren aspergetang. Met een aspergegerecht en fleurige aankleding van de tafel ervaar je echt lente in huis. Vier je de brunch met je gezin of familie? Of maak je er een gezellige instuif van en is iedereen die je kent welkom om langs te komen? Het is helemaal aan jou of je Pasen knus wilt houden of dat je er een groot feest van wilt maken. Beide combineren is ook mogelijk met een ontbijt voor je gezin en uitgebreide brunch met allemaal lekkere paashapjes voor familie en vrienden. Of vier je liever feest op een wat later tijdstip? Dan is het natuurlijk mogelijk om tegen etenstijd te beginnen met de Paasviering. Heb je geen zin om de hele dag binnen te zitten en wil je de Paasdagen eens op een bijzondere manier vieren? Bezoek dan het Paas Openhuis van Old Memories.

Feestelijk gedekt voor de Paas brunch

Open Huis tijdens Pasen in Broek in Waterland

Het is vaak lastig om een leuk uitje tijdens Pasen te verzinnen. Dat leuke uitje hebben wij nu vast voor jou verzonnen. Je hoeft dus alleen nog maar een dag uit te kiezen waarop je langskomt in onze winkel in Broek in Waterland. De winkel in ons pitoresk dorpje is sfeervol ingericht en we ontvangen je graag met een lekker kopje koffie of thee. De collectie bekijken is inspirerend en verleidt misschien wel tot een aankoop. De complete collectie van de webshop is in de winkel te zien. Kom je met de auto? Voor de deur parkeren is dan makkelijk en natuurlijk gratis, dus geen stress. Wij doen er alles aan om er gezellige en sfeervolle dagen van te maken. Kom de bijzondere sfeer beleven en maak ook kennis met de bijzondere collectie van de kleindochter van Peter Carl. Je weet wel. De bekende ontwerper van de eieren van de tsaren in Rusland. En ben je toe aan een op frisser kies dan voor één van de kleurrijke, vrolijke colliers van Coeur de Lion, een beetje Coeur in het leven kan iedere vrouw gebruiken!

Collectie uit de webshop in het echt bekijken

De collectie van Zilver.nl is bijzonder gevarieerd en tijdens het open huis is er alle gelegenheid om de sieraden en het antiek zilver en zilver bestek in het echt te bekijken. Er is zowel voor dames als voor heren een prachtige sieradencollectie met onder meer horloges beschikbaar. Je bezoek is ook ideaal om zilver of verzilverd bestek aan te schaffen. Dat is dan meteen te gebruiken tijdens de Paasdagen voor het ontbijt, lunch of diner. De collectie zilver is ideaal om een gedekte paastafel extra stijlvol te maken. Bijvoorbeeld met een karaf van zilver, maar eveneens door servetringen te gebruiken of je kinderen met speciaal bestek van zilver te laten eten. Er zijn zelfs zilveren tafelstukjes te vinden in de vorm van een zilveren haan en hen met een kuikentje.

zilveren tafelstuk haa, hen met kuikentje
Zilveren tafelstukken, haan en hen met een kuikentje
Het is leuk om alvast online te bekijken wat wij allemaal te bieden hebben. In het echt zie je dan de werkelijke schoonheid en waarde tijdens het open huis.

Openingstijden Paas open huis Old Memories

  • Van donderdag 29 maart tot en met zaterdag 31 maart (1 april 1e Paasdag zijn we gesloten)
  • en van maandag 2 april 2e Paasdag tot en met zaterdag 7 april

Alle dagen van 11 tot en met 17 uur.

Ook onze graveur is alle dagen aanwezig

Zilveren en juwelenwinkel in Broek in Waterland
De binnenzijde van onze winkel te Broek in Waterland

Of heb je al andere plannen voor de Paasdagen?

Dat is jammer, want wij hadden je graag welkom geheten. Kom dan eens langs als Pasen voorbij is. Onze winkel is op donderdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.  Op andere dagen is het mogelijk om een afspraak te maken. Vier eerst gezellig Pasen en kom als je tijd hebt langs en anders op een ander moment. Woon je net even te ver weg? Dan wijst Zilver.nl je de weg om online te bestellen.

Lees ook;

Nieuw collectie van Maison Tatiana Fabergé, de TF9

Tsar Collection Fabergé nu bij Zilver.nl

MY iMenso, de moderne versie van het zilveren medaillon

Coeur de Lion sieraden geven kleur aan je outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *