Coeur de Lion sieraden geven kleur aan je outfit!

Geplaatst door

Coeur de Lion presenteert zijn voorjaarscollectie

En dat is weer genieten geblazen! De prachtige kleurencombinaties en de nieuwe ontwerpen geven kleur aan dit voorjaar.

Voorjaarscollectie van Coeur de Lion
Coeur de Lion voorjaarscollectie 2018

Sinds een jaar zijn wij nu Premium dealer van Coeur de Lion. Vorig jaar kregen we een tip van onze Duitse agent dat we toch echt eens naar deze bijzondere Duitse sieraden moesten kijken. Hij ‘dwong’ ons bijna om snel dealer te worden en daar hebben we zeker geen spijt van! We zoeken met het team altijd naar sieradenmerken die iets toevoegen aan onze collectie, niet naar meer van hetzelfde. De stemming in het team voor ‘Coeur’ was unaniem, iedereen vond het prachtig.

Geo Cubes ketting van Coeur de Lion
Coeur de Lion collier multicolor met Geo Cubes

Een spannend jaar met ‘Coeur’.

Inmiddels werken we alweer ruim een jaar samen en wat wat voor jaar! De Coeur de Lion sieraden bleken heel erg in de smaak te vallen bij jong en oud en waren ‘niet aan te slepen’.

We waren dan ook heel benieuwd naar de nieuwe voorjaarscollectie.  Inmiddels hebben we de collectie gezien en we weten het zeker dit voorjaar willen we allemaal wat ‘Coeur’ in ons leven! Heerlijke frisse en vrolijke kleurencombinaties, uitdagende ontwerpen en meer colliers met echte edelstenen.

Een persoonlijke favoriet

Meteen maar even laten zien mijn favoriete collier uit de voorjaarscollectie, de 4905-10-1566. Een Geo Cube collier met goudkleurige accenten en echte edelstenen zoals; agaat, amazoniet, rozenquartz en chalcedoon. Hele mooie natuurlijke, poeder zachte kleuren die zo perfect bij elkaar passen.

Coeur de Lion ketting 4905-10-1566
Coeur de Lion collier met echte edelstenen 4905-10-1566

Ook dit groene collier is zo mooi, normaal is groen in sieraden, buiten smaragd een moeilijke kleur, maar dat geldt niet voor ‘Coeur’.

Coeur de Lion ketting groen
Coeur de Lion collier in groen 4017-10-0520

Maar Coeur de Lion is meer dan colliers

Bij ieder collier zijn bijpassende oorbellen en armbanden beschikbaar. Met de armbanden hebben ze dit jaar de ‘German Design Award 1018’ gekregen. De geoCube armbanden, de  frontline armbanden en de nieuwe leren en mesh armbanden combineren dan ook geweldig met elkaar.

Armbanden van Coeur de Lion
Coeur de Lion armbanden combinatie in beige

De sieraden van Coeur de Lion zijn tijdloos

In deze tijd van must-haves en trends is het fijn dat de sieraden van Coeur de Lion tijdloos zijn en altijd kunnen. De ontwerpster van Coeur de Lion, Carola Eckrodt combineert een strikt, minimalistisch ontwerp met ongebruikelijke kleurencombinaties. De sieraden zijn hierdoor tegelijkertijd zowel elegant als opwindend. Een contrast wat de juwelen altijd up-to-date houdt.

Wat mooi is moet mooi blijven

Het gebruik van hoogwaardige materialen en het bijzondere precieze vakmanschap maken de Coeur de Lion design sieraden uitzonderlijk duurzaam. De sieraden worden dan ook in het atelier in Stuttgart gemaakt. Van de eerste versie tot de zorgvuldige eindinspectie vinden daar plaats. Alleen op deze manier kunnen de tijdloze ontwerpen van Carola Eckrodt hun draagster lang plezier geven. We hebben dan ook nooit klachten over de sieraden.

Kwaliteitszegel van Coeur de Lion
Kwaliteitszegel van Coeur de Lion

Wat goed verkoopt en mooi is wordt nagemaakt en dan altijd in een mindere kwaliteit. Daarom hangt er aan elk ‘Coeur’ sieraad een kwaliteitszegel met het logo, alleen bij de oorbellen niet. Ook zit er bij ieder sieraad een certificaat en ontvangt u het sieraad in een design doos met de merknaam.

Hoe het begon

Het succes verhaal begint in 1987 als Carola Eckrodt samen met haar partner Nils Eckrodt Coeur de Lion opricht. Al in het jaar van de oprichting presenteren ze hun eerste creaties van industriële onderdelen aan de Avantgarde in München. De couturier Hanss Friedrichs, die als stilist van Joan Collins is uitgegroeid tot een stijlicoon, koopt hun complete debuut collectie.

Geocubes collier van Coeur de Lion
Coeur de Lion Collier GeoCubes in bruin en rosé

Ongeveer 10 jaar later slaagt Carola er met de GEOCUBE collectie in om een echte designklassieker te creëren, die nu ook door talrijke Museumwinkels wordt verkocht. Musea zoals het beroemde Bauhausmuseum in Weimar, het Smithsonian in Washington en de Royal Academy in Londen.

Inmiddels is dochter Greta Eckrodt het gezicht van het merk en siert de catalogus.

Coeur de Lion catalogus
Dochter Greta Eckrodt is het gezicht van Coeur de Lion

 

Lees ook;

Zilverwinkel en juwelier in Broek in Waterland

Lapponia sieraden, kunstwerkjes op zich

Oorbellen, vind je perfecte oorbel vandaag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *