Oorbellen, vind je perfecte oorbel vandaag!

Geplaatst door

Zilveren en gouden oorbellen: wat moet je weten?

Oorbellen ze zijn er in heel veel vormen, kleuren en lengtes voor jong en oud. Wanneer we het hebben over zilveren of gouden oorhangers, dan denken we snel aan oplopende prijzen en klassieke trends. Toch is dat al lang niet meer het geval. Integendeel: zowel zilveren, gouden als roségouden oorbellen zitten in de lift en zijn moderner dan ooit tevoren. Het blijft echter wel belangrijk om steeds te kiezen wat bij jou en bij je outfit past.

Zilveren oorbellen, gouden oorbellen, lange oorbellen
Oorbellen omlijsten je gezicht, de finishing touché!

Keuzestress? We helpen je graag.

Kies je voor een trend of ga je voor klassiek of meng je beide? Niet alleen kun je bij ons oorbellen online kopen, maar we houden er ook van om je tot in de kleinste details te informeren.  In dit artikel hebben we aandacht voor de meest recente trends, geven we tips hoe je het beste oorbellen kunt kiezen, hoe je ze nadien ook kan onderhouden en schoonmaken en geven we je meteen ook de nodige keuzehulp. Uiteraard zijn wij altijd bereikbaar om extra informatie of advies te geven. Zoals altijd staan wij volledig paraat voor al jouw vragen. Aarzel niet maar bel 020-4033653 of mail naar info@zilver.nl. We zijn met een grote groep meiden/dames die extra foto’s kunnen maken of ze in kunnen fotograferen.

Zilveren oorbellen van Bastian Inverun.

Welke oorbellen passen bij welk type vrouw?

Oorbellen zijn een onmisbare accessoire voor iedere vrouw en iedere outfit. Oorbellen zijn DE sieraden die dicht bij je gezicht zitten en dus echt iets kunnen toevoegen aan je uitstraling. Wij leggen graag één en ander aan je uit.

Kies waar je je fijn bij voelt maar laat je ook eens verrassen!

De eerste vraag die we ons stellen is: wat past het best bij jou, zilver of goud? Een eerste belangrijke tip is om je eigen lichaam gewoon even onder de loep te nemen. Kies je voor ontblote armen en heb je blauwige aders in de polsen? Dan zijn zilveren oorhangers vaak een betere keuze dan gouden oorhangers. Bij groenige aders is dan weer het omgekeerde waar. Weet je trouwens dat ook de kleur van je ogen een rol speelt: mensen met donkere (bruine) ogen staan beter met gouden sierraden, terwijl mensen met groene of blauwe ogen het dan weer beter doen met zilveren oorbellen. Heb je een ronde gezichtsvorm dan zijn oorstekers of korte oorhangers aan te raden. Heb je een langwerpig gezicht met lang haar dan kunnen je oorhangers lang, heel lang.

Lange Lapponia oorbellen zilver.nl
Een lang smal gezicht met lang haar dan kunnen de oorbellen ook lang.

Zo dit was de oorbellen theorie, maar ja het gaat om jou!

Tot zover de theorie, want in de praktijk zal de keuze van je kleding natuurlijk een minstens even grote rol spelen. Hoge kragen vragen om oorstekers terwijl bij een decolleté een lange oorbel heel goed tot zijn recht komt. En het allerbelangrijkste waar voel jij je prettig bij, wat laat je stralen!

Welke oorbellen bij welke outfit?

Voor de kledingkeuze geldt de algemene regel: wil je opvallen, dan kies je voor goud of zilver met bling. Wie kiest voor een doordeweekse en onopvallende look met bijvoorbeeld sneakers, kiest beter voor zilveren oorbellen. Wie dan weer kiest voor een mooie zwarte jurk of een outfit met aardetinten, doet het dan weer beter met gouden oorhangers. Gouden sierraden zorgen hier voor de nodige warmte. Opgelet: bij neon- of pasteltinten zijn zilveren sierraden dan weer beter.

Weet bovendien dat ook roségoud een steeds belangrijkere rol inneemt, alle toonaangevende sieradenmerken hebben inmiddels roségouden sieraden in de collectie. Roségoud heeft een warme uitstraling welke heel mooi staat bij dames met kastanje bruin haar of haar met een zacht rood tintje. Hierover zul je verder in dit artikel meer over lezen.

Op korte termijn lijken lange oorbellen het steeds beter te gaan doen. Onder andere grote creolen zagen we het laatste jaar steeds vaker opduiken, maar ook andere lange modellen lijken aan een opmars bezig. De verklaring voor dit fenomeen valt vooral historisch te verklaren, waarbij de interesse altijd al aanwezig was, maar het vaak de productietechnieken waren die het lieten afweten.

Vroeger waren lange oorbellen immers al ongemeen populair, maar toen irritaties de kop opstaken en de oorlellen al snel met enkele millimeters verlengd bleken te worden, haakten vrouwen massaal af. Fabrikanten zaten in de tussentijd natuurlijk niet stil en wisten  het gewicht van de oorbellen te beperken, ook kwamen er andere materialen op de markt zoals het anti allergene titanium, de titanium oorbellen zijn heel licht van gewicht en veroorzaken geen irritaties en zijn ook nog eens heel mooi.

Boccia oorbellen titanium
Boccia Titanium oorstekers

Oorbellen die passen bij je haarstijl

Een andere reden voor deze opkomende tendens zijn de wijzigingen in haarstijlen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een kapsel waarbij het haar naar achteren wordt gedragen. Bij dergelijke kapsels kunnen langere oorbellen en creolen het gezicht accentueren. Dat ons favoriete sieraad,  de oorbel steeds meer mag, dat lijkt ook in 2021 vast te staan.

Doortrekoorbellen van Bastian Inverun
Trendy verguld zilveren doortrekoorbellen van Bastian Inverun.

Andere trends die op korte termijn aan belang lijken te winnen zijn de zogenaamde monobellen en de asymmetrische modellen. De gouden of zilveren monobel (ongeacht of het gaat om een lang of kort model) wordt slechts aan één zijde gedragen, terwijl de asymmetrische modellen aan beide zijden worden gedragen, maar verschillen per oor. Stijlvol en uniek, zoals we het vandaag de dag steeds belangrijker achten. De oorbellen van Maman et Sophie zijn dan ook los te koop, Mix and Match naar hartenlust!

Oorbellen van Maman et Sophie worden per stuk verkocht Mix and Match!

Ook de geweldige doortrekoorbellen van Bastian Inverun en Christina zijn een hot!

Net zoals onze outfit, zijn ook oorbellen onderhevig aan trends en modeverschijnselen. Met het huwelijk van Prins Harry in het vooruitzicht, voorspellen ontwerpers dat koninklijke sieraden modellen het erg goed zullen doen in 2018. Vooral op lange termijn zullen zij echter nog meer aan belang winnen. Het gaat om sierlijke gouden modellen waarbij een elegante edelsteen verwerkt werd. Iedere vrouw verdient het toch om een paar chique gouden oorbellen met briljanten en een edelsteen in haar oorbellen collectie te hebben!

Witgouden oorstekers met saffier en briljant.

In 2017 zagen we de trend van de diverse kleine oorstekers bij elkaar gedragen komen, die trend is nog lang niet ten einde. Of de oorstekers nu van goud zijn of van zilver alles kan en mag. De kleine earclimbers verdwenen meer op de achtergrond terwijl opnieuw meer gekozen werd voor lange hangende modellen en modellen met hangende parels, vlinders of diverse schakels. De grotere modellen die in 2018 de modemarkt zullen veroveren, moeten we dan ook kaderen in een ruimere en bredere tendens.

Natuurlijk hoeft dit lang niet te betekenen dat de klassieke modellen op de achtergrond zullen verdwijnen. Immers: klassiek zal het altijd goed blijven doen. Niet voor niets hoort er in iedere oorbellen collectie een paar oorstekers met een parel, die kunnen altijd bij elke gelegenheid.

Gouden oorbellen met parels van Sanne Kicken.

Ook rosé zit in de lift

Voor zij die twijfelen tussen gouden of zilveren oorhangers hebben we alvast goed nieuws: Roségoud is aan een duidelijke opmars bezig. We hadden het er al over en het mag dan ook niet verbazen. Ze sluiten ideaal aan bij babyblauw, muntgroen, crèmewit en suikerspinroze: stuk voor stuk kleuren die ook zelf een belangrijkere rol innemen in de modewereld. Bovendien geldt bij roségoud hetzelfde als bij klassieke gouden modellen: ze passen uitstekend bij zwart en warme aardetinten, waarbij ze onze look de nodige portie pit weten te geven. Roségoud is met andere woorden een universele trendsetter, dat bovendien ook kan gecombineerd worden met zilveren of gouden sierraden voor een trendy laagjes effect.

Opgelet: voor het reinigen van verguld zilveren oorbellen is extra voorzichtigheid geboden. We komen hier verder in dit artikel nog op terug.

Hoe zilveren oorbellen reinigen?

Na verloop van tijd kunnen oorbellen nogal eens verkleuren en een zwarte schijn oplopen. Dit heeft helemaal niets te maken met de kwaliteit van de oorbellen, maar is een natuurlijk proces. Dit verkleuren is het gevolg van het zogenaamde oxidatie proces ten gevolge van de omgeving. Gelukkig hoeft het reinigen van de oorbellen niet moeilijk te zijn. In eerste instantie is het belangrijk om de oorbellen te reinigen met een zacht poetsdoekje. Door de oorbellen regelmatig te op te wrijven voorkom je dat bepaalde zuren langdurig het zilver kunnen aantasten.

Wanneer het zilver al dof is, kun je het voorzichtig met een zachte tandenborstel reinigen. Kies hier voor een tandenborstel zonder harde haren en gebruik lauw water. Gebruik je een tandenborstel met harde haren, dan loop je het risico dat je het zilver zal beschadigen. Enige voorzichtigheid is met andere woorden zeker op zijn plaats.

Pas op met scherpe stoffen!

Verder is voorkomen ook beter dan genezen: doe de oorbellen uit als je gaat sporten, door het transpireren komen meer zuren vrij. Stel je oorbellen niet bloot aan zure chemicaliën (bleekmiddel, zout water en ammoniak), doe ze uit tijdens het schoonmaken en baden en ga er niet mee zwemmen. Verder is het aan te raden om blootstelling aan haarlak, cosmetische producten en parfum te voorkomen. Als je, je de sierraden pas als laatste aandoet, dan ben je altijd safe. Lees zeker ook onze vijf gouden tips die verder in dit artikel zijn weergegeven.

Laatste tip: wanneer je, je oorbellen niet draagt, berg ze dan zorgvuldig op. Door contact met licht te vermijden blijft het zilver langer zijn kwalitatieve eigenschappen behouden.

Hoe gouden oorbellen reinigen?

Net zoals zilver kan ook goud na verloop van tijd dof worden en kan er een zwart laagje ontstaan. In principe kunnen dezelfde reinigingsmethoden gebruikt worden als bij zilver, maar we moeten dan wel rekening houden met het fragiele karakter van goud. Gebruik daarom nooit tissues of keukenpapier: de kleine microscopische houtvezels kunnen de oorbellen permanent beschadigen. Beter is het om te kiezen voor een hele zachte tandenborstel. Ook not done zijn alle producten die schuren, zoals bakpoeder of schuursponsjes.

Voor het reinigen van goud kiezen we altijd voor een zachte katoenen doek of een hele zachte tandenborstel in combinatie met lauw water. Soms wordt aangeraden om het goud even te laten soppen in een kommetje met niet-agressief afwasmiddel, maar wij zouden dit enkel aanraden indien klassieke reiniging onvoldoende blijkt te zijn. Spoel na het reinigen hoe dan ook steeds voldoende af en laat het goud drogen op een zachte katoenen doek: ga niet hardhandig en wrijvend afdrogen, dat kan het sieraad beschadigen. U kunt uw bewerkte oorbellen ook in lauw warm water leggen met een tablet waarmee een kunstgebit schoon gemaakt kan worden. Zo bruisen ze schoon. Kijk voor u het water weg doet goed of alle steentjes nog in het sieraad zitten.

Pas op met water bij sieraden met roosdiamanten

Pas op! Sieraden bezet met op folie gezette roosdiamanten mogen NIET in water, dan wordt de folie onder de roosdiamanten dof en verliezen de stenen hun glans.

Gaat het om vergulde zilveren sieraden pas dan op met al te hard poetsen en wrijven, het vergulde laagje is meestal maar dun en kan eraf gewreven worden. Bij twijfel over de geschiktheid van bepaalde reinigingsmiddelen, kun je steeds contact met ons opnemen.

Vijf gouden tips om je oorbellen langer schoon te houden

Het reinigen van onze oorbellen is één zaak, maar ze preventief langer schoon houden is minstens even belangrijk. Onderstaande vijf tips zorgen voor een preventieve bescherming van jouw oorbellen:

1. Doe de oorbellen uit voor je gaat slapen;

2. Vermijd contact met zeepresten en doe de oorbellen pas opnieuw aan na het douchen;

3. Voorkom contact met zwavelhoudende producten zoals elastieken, aardappelen en knoflook.

4. Berg je oorbellen op in een donkere plek of doosje. Kies je voor een doosje, kies dan best voor een doosje met een zachte of katoenen ondergrond;

5. Doe je oorbellen uit voor je gaat sporten: zweet tast edelmetaal aan.

Laatste tip, draag je oorbellen zo vaak en zo veel als je wilt, sieraden zijn gemaakt om gedragen te worden. Geniet van je sieraden!

Welke oorbellen zijn geschikt voor (kleine) kinderen?

Bij een speciale gelegenheid, dragen ook kinderen hun eerste gouden of zilveren oorbelletjes. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar toch is enige voorzichtigheid altijd geboden.

In de eerste plaats kunt u het beste kiezen voor oorbellen die speciaal voor de kleinsten zijn ontworpen zoals de oorbelletjes van D for Diamond. Het gaat meestal om modellen die voorzien zijn van een eenvoudige sluiting. Op die manier kan je de oorbellen eenvoudig aan- en uitdoen bij jouw prinsesje.

Bovendien mogen de oorbellen ook niet al te zwaar zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling de kleine oorlellen uit te rekken.

Wat zijn de kleine meisjes trots op hun eerste oorbellen en wat staat het ze leuk!

D for Diamond zilveren sieraadjes met een diamantje voor Prinsesjes.

Als laatste tip: laat jouw prinsesje ook gewoon zelf mee beslissen. Indien ze kan kiezen voor haar favoriete diertje of een model dat ze ook zelf mooi vindt,  zal ze er des te voorzichtig mee omspringen. Extra handig, toch?

Is een zilveren oorbel altijd zilverkleurig?

In tegenstelling tot wat je zou denken, hoeft een zilveren oorbel niet altijd zilverkleurig te zijn. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de kleur van zijn gouden broertje. Zo kan een zilveren oorbel bijvoorbeeld verguld worden om een gouden look te geven. Ook worden sommige modellen voorzien van een edelsteen waarbij het zilveren framewerk op de achtergrond wordt geplaatst.

Soms gooit men het over een andere boeg: bij bicolor oorbellen worden verschillende metalen en kleuren gecombineerd om samen te vloeien tot een elegant en sierlijk geheel. Zo kan men bijvoorbeeld goud en witgoud binnen één enkel model verwerken.

Heb je de oorbellen gevonden die je zocht of bij je passen? Wacht dan niet langer en bestel ze bij Zilver.nl

Kortom: zowel bij een gouden als zilveren oorbel zijn de mogelijkheden eindeloos. Het edelmetaal kan op uiteenlopende manieren verwerkt worden. Verschillende edelmetalen kunnen gecombineerd worden en er kunnen parels, diamanten of kristallen in gezet worden. Fijn, want zo is er een geschikte oorbel voor iedere look.

De oorbellen van Giovanni Raspini zijn bijzonder en vaak lekker groot en opvallend.

Voor welk merk oorbellen kies je?

Ieder merk heeft zijn eigen ontwerpers die op hun beurt hun eigen stijl hebben. Een bepaald merk aanraden, dat kunnen wij dan ook niet zomaar. Voor sommigen zullen de echte Italiaanse modellen van Adami & Martucci bijvoorbeeld aanraders zijn, terwijl anderen dan weer zullen kiezen voor de bijzondere gouden varianten van Sanne Kicken. Wil je gewoon keus uit heel veel verschillende zilveren, fashionable oorbellen dan slag je vast in de Zinzi collectie. Weet alvast dat wij alleen kiezen voor sieraden van mooie kwaliteit. Al onze sieradenmerken hebben we gekozen omdat ze bij ons passen, divers zijn en ons ieder jaar weer verrassen met nieuwe collecties.

Diverse stijlen, voor elk wat wils

Bovendien kunnen we wel een advies uitbrengen in functie van de gewenste stijl. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Voor wie bijvoorbeeld houdt van zilveren creolen verwijzen we vaak naar de al dan niet vergulde exemplaren van Bastian Inverun, terwijl we bij gouden oorringen meestal verwijzen naar de basismodellen uit de Home Collection. Maar natuurlijk is en blijft dat altijd een persoonlijke keuze.

Ben je meer van bijzonder en strak kijk dan eens rond in de prachtige collectie oorstekers en oorbellen van Lapponia. Dit fantastische Finse sieraden merk staat voor topkwaliteit en natuurlijk vormen. De oorbellen van Lapponia worden nog steeds, grotendeels met de hand, gemaakt in Finland.

Beeldschone oorbellen van Lapponia.

Of wat denk je van de kleurrijke oorbellen van Coeur de Lion, vrolijk, sprankelend en passend bij elke outfit! Als je dan toch naar deze oorbellen kijkt, er is altijd een bijpassend collier!

Ook de prachtige zilveren oorbellen van Julie Sandau verdienen het om genoemd te worden, de zachte bescheiden kleuren en de mooie kwaliteit zorgen voor heel veel draag plezier.

Verguld zilveren oorhangers Julie Sandlau

Niet voldoende objectief? Er is zoveel keus, bij Zilver.nl hebben we meer dan 1800 paar oorbellen op voorraad, voor elk wat wils. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel in Broek in Waterland. Hier kun je alle oorbellen bekijken en eventueel passen onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. We nemen alle tijd om het perfecte paar oorbellen voor je te vinden.

Meer weten?

Via onze website kan je eenvoudig een vraag stellen, maar je kan ons ook gewoon een mailtje sturen (info@zilver.nl) of ons meteen een belletje geven (020 – 4033653). We helpen je graag.

Lees ook:

Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen

Fiorelli Gold nieuw bij Zilver.nl

Bekijk ook:

De collectie oorbellen van Zilver.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *