Zilverwinkel en juwelier in Broek in Waterland - zilver.nl blog
Zilver.nl blog logo

Zilverwinkel en juwelier in Broek in Waterland

Door zilver.nlgeschreven op 31 juli 2017 Geen reacties


Een zilverwinkel in Broek in Waterland

In het buiten gebied op de weg tussen Broek en Waterland en Zuiderwoude, zo'n 10 minuten rijden vanaf Amsterdam, vindt u onze zilverwinkel. Zo midden in de zomer zitten we hier tussen de fruitbomen en de prachtig bloeiende hortensia's. In 1991 openden we onze eerste winkeltje in Broek in Waterland wat als snel te klein werd voor de almaar groeiende collectie goud en zilver. Gedekte tafel met antiek zilver en kristal Gedekte tafel in onze winkel te Broek in Waterland

Een oud KI station vol juwelen!

In 1999 kwam het oude KI (kunstmatig inseminatie) station van Broek in Waterland in de verkoop. Een apart rond gebouw wat maar kort dienst had gedaan.  Het was  daarna in gebruik genomen als houtzagerij. Het gebouw was in slechte staat en moest, om als winkel en woonhuis gebruikt te kunnen worden, een enorme metamorfose ondergaan. We waren direct enthousiast over de ruimte en de vele mogelijkheden die het perceel ons gaf. Jaren van opruimen, metselen, timmeren, stukadoren en behangen volgden. De winkel sinds 2007. De winkel sinds 2007.

De eerste 7 jaar zat de winkel in de woonkamer

De eerste 7 jaar zat de winkel in het 'ronde' huis waarna we de grote stap maakten. We besloten de oude vervallen hooiberg en schuren weg te halen en er een nieuwe winkel te bouwen. De nieuwbouw in 'Broeker stijl' zodat het leek alsof het er altijd had gestaan.  In 2007 openden we het nieuwe gebouw vol trots. Ruim 120 vierkante meter ruimte voor de collectie. We hebben de winkel gebouwd als een thuis waar iedere liefhebber op zijn gemak zilver en juwelen kan komen bekijken, passen en bestuderen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ruimte om lezingen te geven

Door de grotere ruimte kunnen we nu met de Paas- en Kerst Open dagen lezingen organiseren. Deskundigen zoals Martijn Akkerman (juwelenhistoricus en bekend van Tussen kunst & kitsch) en Hanco Zwaan (edelsteen deskundige werkzaam bij Naturalis)kunnen zo hun kennis delen met ons en onze klanten. Vele liefhebbers en verzamelaars hebben de weg naar Broek in Waterland inmiddels gevonden, als je de weg eenmaal weet is het een mooi ritje en kunt u rustig parkeren voor de deur. foto van onze zilverwinkel en juwelierszaak in Broek in Waterland inkijk in onze winkel vol sieraden en zilver Kantoor en winkel naast elkaar Ons kantoor waar we inmiddels met 5 mensen werken aan het graveren, verpakken en versturen van de vele internet bestellingen kijkt uit op de laatste huisje van het schilderachtige Broek in Waterland. Met heel veel plezier werken we iedere dag aan de website en in de winkel.

U bent van harte welkom!

Kom gezellig langs, we zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 17 uur. Lees ook; Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen Valentijn, vier de liefde! Geef een blijvend cadeau Bekijk ook de complete collectie van Zilver.nl Dit is een link naar onze webwinkel