Juwelier en zilverwinkel in Broek in Waterland

Geplaatst door

Een betoverende juwelier en zilverwinkel in het idyllische Broek in Waterland

In het adembenemende buitengebied, gelegen op de weg tussen Broek en Waterland en Zuiderwoude, op slechts een korte 10 minuten rijden vanaf het bruisende Amsterdam, ontdekt u onze betoverende juwelierszaak en zilverwinkel. Een ware parel die verstopt ligt tussen de uitgestrekte weilanden. Wanneer u Broek in Waterland zuidwaarts verlaat en tussen de weelderige groene velden rijdt, zal uw oog vallen op een opvallend rond gebouw. Dit unieke bouwwerk is het voormalige Ki station, waarin wij met veel liefde en toewijding onze winkel hebben gecreëerd als een waar woonhuis. Te midden van bloeiende fruitbomen en prachtige hortensia’s genieten wij in de zomer van een schilderachtige omgeving. Maar ook in andere seizoenen behoudt deze plek zijn betoverende schoonheid, die doordrenkt is met landelijke charme.

In het jaar 1991 hebben wij, Ursula & Michel, met trots onze eerste zilverwinkel geopend in het pittoreske Broek in Waterland. Al snel groeide ons winkeltje uit zijn voegen door de voortdurende uitbreiding van onze collectie juwelen en zilver. Drie keer per jaar organiseerden wij met veel plezier open dagen, waarbij zelfs ons eigen woongedeelte toegankelijk was. Het was een gezellige tijd, maar ook een periode waarin we merkten dat we kampten met een groot ruimtegebrek.

Bekijk de grote divers collectie van Zilver.nl: Sieraden, ruim 2000 paar oorbellen, kraamcadeaus, antiek zilver, zilver bestek, zilver en verzilverd

interieur zilverwinkel Zilver.nl Broek in Waterland
juwelen, juwelier Zilver.nl Blog
antiek zilver, zilver en sieraden bij juwelier Zilver.nl

Een oud KI station vol juwelen en zilver!

In 1999 kwam het oude KI (kunstmatig inseminatie) station van Broek in Waterland in de verkoop. Een apart rond gebouw wat maar kort dienst had gedaan. Het was daarna in gebruik genomen als houtzagerij. Het gebouw was in slechte staat en moest, om als winkel en woonhuis gebruikt te kunnen worden, een enorme metamorfose ondergaan. We waren direct enthousiast over de ruimte en de vele mogelijkheden die het perceel ons gaf. Jaren van puinruimen, metselen, timmeren, stukadoren en behangen volgden.

De winkel sinds 2007.

De eerste 7 jaar zat de winkel in de woonkamer

De eerste 7 jaar zat de winkel in het ‘ronde’ huis en leefden we met het gezin tussen de feestelijk gedekte tafels en de schitterende sieraden. Aan onze ‘eettafel’ ontmoeten we gepassioneerde verzamelaars, gelijkgestemde ‘zilvergekken’, juwelenliefhebbers en zilver bestek collectioneurs, het was een feest. Maar ja, we wilden meer: de sieraden collecties uitbreiden, lezingen geven,  Open Huizen organiseren en meer.  We besloten nog een grote stap te maken door de oude vervallen hooiberg en schuren weg te halen en er een nieuwe winkel te bouwen. Nieuwbouw in ‘Broeker stijl’ zodat het leek alsof het er altijd had gestaan.

Juwelier en zilverwinkel in een oude hooiberg met stallen

In 2007 openden we het nieuwe gebouw vol trots. Ruim 120 vierkante meter ruimte voor de nog altijd groeiende collectie sieraden, zilver, zilver bestek en antiek zilver. We hebben de winkel gebouwd als een thuis, een woonkamer, waar iedere liefhebber op zijn gemak zilver en juwelen kan komen bekijken, passen en bestuderen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee. De winkel voldoet aan al onze wensen en past ons als een lievelingsjas!

De sieradencollectie bestaat uit de toppers van vroeger, klassiekers en de trends van nu, een perfecte combinatie die we u graag laten zien. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Klanten komen van heinde en ver om een geschikt kraamcadeau, geschenken voor een bruidspaar, een geslaagde, een jubilaris of voor zichzelf uit te kiezen. We kunnen alle cadeaus indien gewenst direct graveren, onze twee graveurs staan 5 dagen in de week klaar om voor u aan de slag te gaan.

Juwelen en sieraden bij juwelier Zilver.nl
lezingen over juwelen, sieraden en zilver bij juwelier Zilver.nl
sieraden juwelen en zilverwerk zilver bestek bij Zilver.nl juwelier antiquair

Neem een kijkje in de collectie van Zilver.nl

Ruimte om lezingen te geven

Door de grotere ruimte kunnen we nu met de Paas- en Kerst Open dagen lezingen organiseren. Deskundigen zoals Martijn Akkerman (juwelenhistoricus en bekend van Tussen kunst & kitsch) en Hanco Zwaan (edelsteen deskundige werkzaam bij Naturalis)kunnen zo hun kennis delen met ons en onze klanten.

Vele liefhebbers en verzamelaars hebben de weg naar Broek in Waterland inmiddels gevonden, als je de weg eenmaal weet is het een mooi ritje en kunt u rustig (gratis), op ons erf parkeren zonder stress.

Bent u op zoek naar een mooi sieraad, een horloge, een blijvend zilver kraamcadeau, een zilver bestek of wilt u uw verzameling antiek zilver aanvullen, wij helpen u graag.

Bekijk de grote, divers collectie van Zilver.nl: Sieraden, ruim 2000 paar oorbellen, kraamcadeaus, antiek zilver, zilver bestek, zilver en verzilverd

foto van onze zilverwinkel en juwelierszaak in Broek in Waterland
inkijk in onze winkel vol sieraden en zilver

Kantoor en winkel naast elkaar

Ons kantoor waar we inmiddels met 6 mensen werken aan het graveren, verpakken en versturen van de vele internet bestellingen kijkt uit op de laatste huisje van het schilderachtige Broek in Waterland. Met heel veel plezier werken we iedere dag aan de website en in de winkel.

U bent van harte welkom!

Kom gezellig langs, we zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 17 uur.

Lees ook:

Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen

Zilver.nl. Schatkamer in de polder

Een ring als liefdessymbool

Bekijk de collectie van Zilver.nl:

Sieraden

Kraamcadeaus

Antiek zilver

zilveren sieraden van Lapponia bij juwelier Zilver.nl
Zilver.nl juwelier in broek in Waterland

Wilt u meer lezen over sieraden, edelstenen, zilver, antiek zilver lees dan in onze Kennisbank

Bekijk de grote divers collectie van Zilver.nl: Sieraden, ruim 2000 paar oorbellen, kraamcadeaus, antiek zilver, zilver bestek, zilver en verzilverd

Lees meer:

Over ons