Zilver.nl sieraden en zilverwinkel, schatkamer in de polder

Geplaatst door

In het oer Hollandse landschap net buiten Broek in Waterland staat een opvallend rond huis, een voormalig Ki-station. Daar bevindt zich Old Memories, de bakstenen winkel van Zilver.nl: een verbluffende zilver en sieraden verzameling temidden van de weilanden. De navigatie heeft even moeite met het vinden van de locatie, nog even doorrijden en dan het eerste huis links! Dan stap je binnen in een oase van rust, gezelligheid en heel veel moois.

Old Memories zilver en sieradenwinkel
De deuren van de zilver en sieradenwinkel in Broek in Waterland staan gastvrij open.

Van Ki-station tot zilver en sieradenwinkel

Zie je die ramen aan alle kanten van het ronde huis? Vroeger zaten daar staldeuren waar de stieren naar buiten kwamen; vertelt Ursula na een warm onthaal. Zij en haar man Michel transformeerden het Ki-station tot woonhuis en lieten er, op de plaats van de oude stallen, een groot pand aan vast bouwen voor hun winkel Old Memories. Daar ligt een schat aan zilverwerk en sieraden uitgestald. Van nostalgische bewerkte tasbeugels tot vitrines vol vingerhoedjes en toonbanken met moderne sieraden, horloges en bedels in alle soorten en maten. Bijzonder is dat je, je als bezoeker gelijk thuis voelt in de wereld van Old Memories. De winkel voelt als een warme huiskamer dankzij het sfeervolle behang, de antieke schouw, banken en gordijnen. ‘De toegankelijkheid vinden we heel belangrijk, zilver moet je kunnen voelen en sieraden kunnen passen’ aldus Michel.

Zilverwinkel te Broek in Waterland Zilver.nl

Gek op bestek

‘Het begon allemaal met het verzamelen van antiek; vertelt Ursula. ‘Tot Michel en ik onze grote liefde ontdekten: (tafel)zilver.We zijn allebei gek van bestek en kunnen daar niet genoeg van inkopen. Inmiddels verkopen we zowel nieuw als antiek zilver en ook sieraden van antiek tot de nieuwste sieradenmerken. Nederlands tafelzilver vinden we veelal het mooist. Het Hollandse handwerk is kwalitatief goed en eenvoudig: we houden van soberheid en niet teveel bombarie, elegant en stijlvol. Michel is helemaal thuis in de techniek en polijst het zilver nog op de oude manier. Hiervoor gebruikt hij een speciale machine met een draaischijf waar je ‘heksenvet’ op smeert, een polijstpasta. Graveren doet Michel ook zelf van briefopeners tot een naam op een kinderbeker. Duizenden artikelen per jaar worden zo een blijvende herinnering.

Michel de Jonge van Zilver.nl

Dealer van grote merken

Inmiddels is Old Memories officieel dealer van topmerken in zowel zilver als juwelen. De complete zilvercollectie van de grootste zilverfabriek van Engeland; Carrs is hier te zien. Mooie zilveren fotolijsten, flessenbakken, karaffen en zilver en verzilverd bestek zijn maar een kleine greep uit de Carrs collectie die een flagstore heeft in Harrods te Londen. Maar ook prachtige zilverwerk en kraamcadeaus van Greggio, Francis Howard en de Koninklijke van Kempen & Begeer zijn in de winkel te bekijken, graveren en worden na aankoop heel mooi ingepakt. Want inpakken daar maken ze bij Zilver.nl een kunst van!

Lapponia bij Zilver.nl

‘Een aantal jaar geleden zijn we door Lapponia benaderd om hun sieraden te gaan verkopen’ zegt Ursula. ‘Ze vonden hun sieraden mooi passen in ons complete concept, wij vonden het een eer!’ Lapponia was de start om verder te gaan met de verkoop van nieuwe sieraden, inmiddels verkopen we ruim tienduizend verschillende sieraden en horloges. Vele mooie sieradenmerken zijn inmiddels online en in onze winkel te bewonderen. We proberen het aanbod zo divers en breed mogelijk te houden, van stoere zilveren Silk sieraden tot romantische sieraden met markasietjes, cameeën, parels en alles ertussen. Trendy merken zoals; Zinzi, MY iMenso, Boccia, Silk en Coeur de Lion zijn te zien in combinatie met antieke gouden sieraden.

Lapponia sieraden bij Zilver.nl
Lapponia sieraden

Openingstijden van de winkel

Old Memories is in 1991 opgezet en er werken nu vijf gepassioneerde mensen. De winkel is iedere week van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 17 uur. Ursula:’In december, september en met Pasen houden we open huis. Dan staat er altijd appeltaart klaar, vers gebakken door de lieve dame van onze buurtsupermarkt. Ook worden er tijdens de open huisdagen vaak lezingen gehouden over juwelen, edelstenen en zilver. Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en bekend van Tussen Kunst & Kitsch, is één van de sprekers. Een liefhebber pur sang die fantastisch kan vertellen.

‘Het is altijd heel gezellig tijdens de open dagen met lezingen van Martijn Akkerman’

Zilver.nl, de webshop van Old Memories

Naast de bakstenen winkel hebben Ursula en Michel alweer vele jaren een webshop; Zilver.nl. In de webshop staan ruim 14.000 artikelen die ook in de winkel te bekijken zijn. ‘We versturen zo’n vijftienduizend pakketjes per jaar, allemaal mooi ingepakt en verzekerd. We proberen van elke bestelling een feestje te maken!’ Dat de klanten dit kunnen waarderen blijkt wel uit de vele mooie beoordelingen en lieve e-mails die Ursula en Michel dagelijks binnen krijgen.

Zoveel lieve klanten en mooie ontmoetingen

Vele klanten kennen het stel dan ook al tientallen jaren en weten waar ze voor staan. Vaste klanten hebben ons zien groeien van het begin op de markten, de steeds grotere beurzen, de heerlijke markt in Den Haag en nu deze winkel. Ze hebben onze kinderen zien opgroeien en de verhalen over hun leven met ons gedeeld, ook delen we de liefde voor mooie dingen. Die ontmoetingen maken alles nog veel mooier en boeiender.

Zilver.nl alle bestelling feestelijk verpakt verzonden
De gratis inpakservice van Zilver.nl waarbij u zelf het inpakpapier en eventueel een felicitatiekaartje kunt uitkiezen.

Een database vol zoekopdrachten

Old Memories heeft ook een enorme database met meer dan tienduizend mensen die op zoek zijn naar aanvullingen voor hun tafelzilver. Ze missen bijvoorbeeld een dessertlepel of messen. Wij kunnen hen helpen met ons netwerk om het bestekdeel te vinden. Soms gaat dat snel maar het kan ook jaren duren, het moet maar net op de markt komen.

Zilver en sieraden winkel te Broek in Waterland Old Memories

Een uit de hand gelopen hobby!

De uit de hand gelopen hobby van Ursula en Michel is uniek, want zilversmid is een uitstervend beroep. Nederland kent nog maar een handjevol zilversmeden en zilverfabriekjes. Het is jammer dat de belangstelling voor mooi zilver minder is geworden. ‘Wat wij nodig hebben is een “Jamie Oliver” op het gebied van zilver, die het weer populair maakt bij het grote publiek! Die vertelt hoe mooi en duurzaam zilver is, dat het familiestukken zijn die je weer doorgeeft aan je kinderen en kleinkinderen.’ Ursula en Michel promoten dan ook graag het werk van zelfstandige zilversmeden in hun Home Collection.

antiek zilver van Zilver.nl

Passie voor zilver

‘Onze passie voor sieraden en zilver loopt als een rode (of zilveren) draad door ons leven; zegt Ursula. Het werk gaat ook altijd door maar als je werk je hobby is maakt dat niet uit. Tot vrijdagmiddag vier uur versturen we pakketjes maar in het weekend stromen de bestellingen alweer binnen. Als het stormloopt beginnen we op zondag alweer met inpakken. We zijn altijd bezig met zilver en sieraden, we bezoeken ook vele vakbeurzen om altijd op de hoogte te zijn van innovaties en nieuwe trends. De wereld van antiek mengt zich heel mooi met het nieuw, zo blijven we ons zelf en onze klanten verrassen.

antiek zilver en sieraden van Zilver.nl

De volgende generatie

Inmiddels is ook de nieuwe generatie werkzaam in het bedrijf. Dochter Yentl werkt mee in de zaak en zorgt vooral voor de nieuwe sieraden, social media en de webshop. Sieradenmerken zoals Coeur de Lion, Bastian Inverun en Heide Heinzendorff zijn bestsellers online en in de winkel. Ook zoon Yoeri, 9 jaar, heeft inmiddels zijn eerste inkopen in de webshop en winkel staan; de Royal London zakhorloges! 

Yentl de Jonge
Margriet Sier Veerman

De mensen achter Zilver.nl

Ursula en Michel; ‘Samen met ons geweldige team is onze passie uitgegroeid tot een bijzonder bedrijf waar oud en nieuw moeiteloos samengaan en elkaar versterken!’

Team Zilver.nl

 

In de winkel in Broek in Waterland is zoveel te zien, wij komen zeker nog eens terug.

 

Lees ook;

Gravering op zilver, een blijvende herinnering

Antiek zilver schepwerk, recepten en kookboeken door de eeuwen heen

Bekijk onze complete collectie op www.zilver.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *