Een zilveren mandje met koekjes

Geplaatst door
Heerlijke verse koekjes in een oud zilveren mandje Blog Zilver.nl

En zijn in de loop van de tijd een enorme verscheidenheid aan zilveren schalen en mandjes gemaakt. De variatie is enorm: van kleine amandelbakjes via bonbonmandjes naar brood- en soezenmanden. Ook de versieringen van de manden verschillen: strak gehamerd Art Deco, of met gezaagde spijlen, strikken en guirlandes uit de Empire-tijd, met of zonder pootjes…. Helaas hebben al deze manden één ding gemeen: we gebruiken ze nog maar zo weinig!

Poets, bak en geniet

Nu we weer verplicht zoveel mogelijk thuis zijn, en we onze sociale contacten moeten beperken tot onze “bubbel”, is het een mooi moment uw zilveren mandje uit de kast te pakken. Poets het mandje mooi op, bak iets lekkers voor uw dierbaren en gebruik het mandje om uw baksel te presenteren. Het staat zo gezellig op tafel, en het is altijd een gespreksonderwerp of herinnering aan een dierbare.

Haver-kokoskoekjes van Angélie

In het mandje op de foto liggen haver-kokoskoekjes. Ik proefde ze ooit toen ik een zieke collega thuis bezocht. Ik kreeg dit koekje bij de thee – en was verkocht. Na lang aandringen deelde de gastvrouw het recept. Laat het voor u een inspiratie zijn voor het vaker gebruiken van uw zilveren mandje (hoewel flinke bonbons natuurlijk een uitstekend alternatief zijn).

Zilveren schaaltjes en mandjes met koekjes Blog Zilver.nl
Zilveren schaaltjes en mandjes met koekjes Blog Zilver.nl

Recept haver-kokoskoekjes

INGREDIENTEN:

150 gr witte basterdsuiker

100 gr rietsuiker

1 zakje vanillesuiker

200 gr zelfrijzend bakmeel

135 gr haverzemelen

75 gr kokos (droog, los)

Snuf zout

1 ei

225 gr boter

WERKWIJZE:

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Alle droge ingrediënten door elkaar roeren
  • Ei klutsen en door de droge ingrediënten roeren
  • Boter in magnetron zacht maken (bijna vloeibaar) en bij de rest doen
  • Goed kneden en balletjes draaien (diameter ongeveer 3 cm)
  • Op bakplaat met voldoende tussenruimte leggen (vloeit uit)
  • Tussen de 12-14 minuten bakken – de koekjes worden niet donker
  • Even op de bakplaat, dan op een rooster laten afkoelen

En als laatste : pak uw gepoetste zilveren schaaltje, schik de koekjes er in en geniet met uw “bubbel” van een fijn aangekleed moment. Zo komen we deze bijzondere tijd samen door! 

PS Kunt u laten weten of de koekjes in de smaak vielen…?

Lees ook:

Er zijn vorken, en cakevorken

Jamtember

Tijd voor taart met een zilveren taartschep!

Bekijk ook de collectie Divers zilver schepwerk van Zilver.nl

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *