Een gezond begin!

Geplaatst door

Een schaal vol goede voornemens

Een zilveren fruitschaal art deco zilver Blog Zilver.nl

Traditioneel start het nieuwe jaar met goede voornemens. Eén van deze goede voornemens zou kunnen zijn: ‘meer fruit eten’. Nou, als je een zilveren fruitschaal uitnodigend neerzet op tafel of dressoir dan wordt zo’n goed voornemen ook makkelijker uitvoerbaar. En je hebt nog iets moois om naar te kijken ook!

De zilveren fruitschaal op de foto is gemaakt door de zilversmid Gerritsen & van Kempen uit Zeist in een prachtig Art Deco model. Zowel de voet als de schaal zelf zijn helemaal voorzien van een ‘hamerslag’ versiering. Je ziet als het ware de hand van de zilversmid in het stuk terug. Ook is de omtrek van de voet en bovenrand niet simpelweg rond; beiden hebben een organische vorm als een ontluikende bloem. In de jaren “20 catalogus is te zien dat in dit model ook bloemenvazen leverbaar waren. Naast de fruitschaal ligt een druivenschaar klaar voor gebruik [Lees ook het blog over: Vreemde zilveren scharen ].

Art dec zilveren schaal op voet Blog Zilver.nl

De zilveren fruitschaal is 12.5 cm hoog, en heeft als grootste diameter 23.5 cm. De in de zijwand afgeslagen jaarletter is “S” voor 1928. [Bekijk de jaarletterkaart met de Nederlandse jaarletters].

Met zo’n pronkstuk vol gezonde snacks wensen we u een gelukkig en vooral ook gezond 2022 toe!

Lees ook van Saskia de blogs:

Fruitcouverts – klein maar fijn

Theezeefjes – onmisbaar voor een lekkere kop thee

Tijd voor taart met een zilveren taartschep!

Bekijk ook de collectie antiek zilver van Zilver.nl:

Antiek zilveren tafelaankleding

Zilveren brood en bonbonmanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *