Graveren van uw cadeaus kan direct bij Zilver.nl

Geplaatst door

We graveren jaarlijks duizenden artikelen

Het geven van een cadeau met een persoonlijke gravering geeft blijk, van net dat beetje extra aandacht wat zeer wordt gewaardeerd. Bij zilver.nl graveren we wat af! Er zijn inmiddels twee professionele graveurs aanwezig.  Ze graveren de ene na de andere persoonlijke tekst, logo, monogram of andere wensen in zilveren of verzilverde artikelen graveren.

graveren palmboom op zilver door de graveur van Zilver.nl
Graveren vector van een palmboom door de graveur van Zilver.nl

Graveren vereist inzicht, kennis en heel veel ervaring

Iedere dag verzorgen zij alle graveringen die binnen zijn gekomen. Elke bestelling is anders en ieder artikel vraagt om een andere indeling en plaats. Met gevoel en ervaring wordt bij elk artikel gekeken hoe de opgegeven graveertekst het beste tot zijn recht komt in verhouding met de ruimte. De graveernaald heeft een glad vlak nodig om gelijkmatig te kunnen graveren, de ruimte is vaak beperkt. Onze hoofdgraveur heeft ruim 25 jaar ervaring en kent alle kneepjes van het vak.

Graveren van een wijnkoeler
Graveren van een wijnkoeler

Graveren voor bijzondere en feestelijke gebeurtenissen

We graveren voor sportclubs, bedrijven, studentenverenigingen, huwelijken, jubileums, verjaardagen, geboortes en overlijdens. Vele logo’s, monogrammen, afbeeldingen van geboortekaartjes, trouwkaarten en foto’s worden op allerlei cadeaus gegraveerd.

Het aanleveren van deze afbeeldingen gaat via de mail. Daarna  wordt er door de graveurs een vectorbestand, een graveerbaar streepjes bestand, van gemaakt. Hoe duidelijker, hoe groter het bestand hoe mooier en voller de gravering. Foto’s van afbeeldingen of kaartjes zijn vaak te grof van pixel wat de lijnen onscherp maakt. Onze graveurs gaan niet graveren als ze het vector niet scherp genoeg vinden. Ze gaan dan in overleg met u net zolang tot de gravering 100 procent goed is.  De mooiste afbeeldingen komen zo aan ons voorbij. Geweldig om te zien hoe een plaatje tot ‘leven’ komt onder de graveernaald.

Voorbeeld graveren logo en letters

Keuze tussen een schrijfletter of een blokletter

Bij artikelen die graveerbaar zijn kan er gekozen worden uit een schrijfletter of een blokletter. De schrijfletter is een sierlijke, schuine letter waarvan de hoofdletter een letter is vol krullen die uitloopt in een lijn waar de kleine letters aan vast vloeien. De blokletter is een zakelijk maar wel mooi statig lettertype. Het graveren van een naam of regel met alleen maar schrijfletters in hoofdletters is niet mooi, de letters komen dan te ver uit elkaar waardoor het initialen lijken, in blokletters staat een naam of tekst in allemaal hoofdletters wel mooi.

Gravering van een geboortekaartje op een bestekje

Graveren blijft handwerk

Graveren blijft ondanks het gebruik van een graveermachine en software mensenwerk. Je moet er veel verstand van hebben maar  er is ook inzicht en artisticiteit vereist bij de graveurs. Is een naam klein dan is een volle dubbele schrijfletter het mooist. Is het een lange naam met veel krullen dan is een enkele schrijfletter mooier. Als u een bestelling plaatst met een gravering dan vragen we u om uw telefoonnummer in te vullen zodat onze graveurs contact met u op kunnen nemen om te overleggen als dit nodig is.

Onze graveurs zijn 6 dagen in de week aanwezig, u kunt uw gravering telefonisch direct met ze bespreken dus aarzel niet en bel 020-4033653.

Bekijk nog meer voorbeelden van door ons gegraveerde artikelen

Lees ook:

Winkel in Broek in Waterland

De minervahelm, een kleine aanwijzing