Nederlandse ontwerpster Liesbeth Busman voor Lapponia!

Geplaatst door

Liesbeth Busman, een Nederlandse ontwerpster bij Lapponia

Tijdens de Inhorgenta sieraden beurs is Liesbeth Busman geïntroduceerd als de nieuwe ontwerpster voor Lapponia. Liesbeth Busman is een bekende Nederlandse ontwerpster, die woont en werkt in Den Haag.

Liesbeth Busman for Lapponia

Wij zijn zeer benieuwd naar haar ontwerpen! Hoe bijzonder is het dat het wereldwijd bekende merk Lapponia heeft gekozen voor een Nederlandse ontwerpster!

Zal de armband op deze foto, rechts op de achtergrond van haar hand zijn?? We houden u op de hoogte.

10887368_10152917563124760_2626558178885796930_o

De eerste ontwerper bij Lapponia was Björn Weckström

Björn Weckström was de eerste ontwerper die werd aangesteld bij Lapponia. Gaandeweg werden er meer ontwerpers binnengehaald. Beeldhouwer Zoltan Popovits, de schilder Christophe Burger en de smid Poul Havgaard. Uit de namen is al af te leiden dat de ontwerpers afkomstig waren uit verschillende landen. De schilder is een Fransman, de smid een Deen en de tweede beeldhouwer na Weckström is een Hongaar. Geen wonder dat Lapponia met haar ontwerpen de grenzen overschrijdt en een enthousiast publiek vindt in Europa, Australie, Japan en ook heel belangrijk Amerika.

Later komt er nog een succesvolle ontwerpster uit Taiwan bij Chao-Hsien Kuo en nu dan de Nederlandse Liesbeth Busman!

Lapponia ketting Sparkling Spring
Het O zo mooie zilveren collier Sarkling Spring van Chao-Hsien Kuo voor Lapponia.

De ontwerpers hebben elk een duidelijke eigen stijl, koop je een paar sieraden van dezelfde ontwerper dan bezit je een echte kunstcollectie! Lapponia geeft al zijn sieraden een naam, dit geeft iets extra’s mee aan ieder sieraad. De namen verwijzen naar de natuur, naar het thema of naar een interesse of inspiratiebron van de ontwerper. De meeste Lapponia sieraden verschijnen in een beperkte oplage waardoor een Lapponia sieraad altijd schaars en bijzonder is!

Lees ook:

Lapponia sieraden, kunstwerkjes op zich

Coeur de lion sieraden een lust voor het oog

Bekijk ook;

De collectie Lapponia sieraden van designer L. Busman