Museum collectie bij Zilver.nl

/, Toon alle artikelen, zilver.nl nieuws/Museum collectie bij Zilver.nl

Museum collectie bij Zilver.nl

By |2018-04-05T23:05:00+00:00juli 29th, 2012|Over zilver, Toon alle artikelen, zilver.nl nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Museum collectie bij Zilver.nl

Een buitenkans, de aankoop van een museumcollectie!

 

 

 

 

Eind mei 2010 kregen wij een telefoontje of we interesse hadden in de aankoop van een groot deel van de zilver collectie van het van Kempen & Begeer museum. De afspraak om te komen kijken was snel gemaakt. Het was een bijzondere ervaring om in een kamer binnen te komen waar een grote en bijzondere collectie zilver bij elkaar stond. De collectie stond kris kras door elkaar in kasten, op de grond en op een bankstel! Zilveren stukken van Christa Ehrlich, Gustav Beran, H.J.Valk en Jan Eisenloffel, het was een waar genoegen om vast te mogen houden te bekijken en van te leren.

Het museum kwam naar Broek in Waterland

Uiteindelijk hebben we toen twee delen van de collectie gekocht, eerst al het schepwerk en later dozen vol corpuswerk. We hebben de mooie zilverstukken verkocht aan vele verzamelaars en liefhebbers. Het laatste deel van de museumcollectie zijn we momenteel aan onze website aan het toevoegen; een roomstel, koffiekan, een heetwaterketel, een inktstel, mandjes, strooiers en meer.
Het laatste deel van een onvergetelijke gebeurtenis een leerproces, we zijn dankbaar dat we het hebben mogen meemaken en doen.

Ursula

Lees ook:

Het ambacht, zilversmeden een vak apart

Bekijk de van Kempen collectie van Zilver.nl

 

About the Author:

Ursula Boonstra - de Jonge is de initiatiefnemer van dit blog over zilver en sieraden. In 1991 besloot Ursula samen met haar man Michel de Jonge om van hun hobby, antiek zilver verzamelen, hun beroep te maken. In de ruim 27 jaar zilver inkopen, bestuderen en verkopen is de kennis enorm gegroeid, deze kennis willen ze graag met u delen, vandaar dit blog.