Fiera di Vicenza, de juwelenbeurs

Geplaatst door

De vakbeurs voor juweliers in Vicenza

Afgelopen weekend zijn we voor 1,5 dag naar de Fiera di Vicenza, de juwelenbeurs voor juweliers en goudsmeden, in Italië geweest. Drie keer per jaar wordt dit grote evenement georganiseerd, juweliers, goudsmeden, edelsteendeskundigen en diamantairs uit de hele wereld komen tijdens de beursdagen overgevlogen om nieuwe collecties te tonen of te bekijken.

Juwelenbeurs Fiera di Vicenza
De juwelenbeurs van Italië

De omvang van de beurs is enorm, hallen vol met prachtige juwelen, edelstenen en bevlogen ontwerpers.

De eerste uren dat we op de beurs zijn laten we ons graag verblinden door alle pracht en praal en dwalen we langs de vele stands. Het is iedere keer weer heerlijk om er te mogen zijn. Zo druk bezocht als deze keer hadden wij de beurs nog niet meegemaakt.

Natuurlijk bezoeken we op de beurs ook alle goud- en zilversmeden waar we alweer vele jaren mee samenwerken. Het is fijn om elkaar te ontmoeten, bij te praten over de afgelopen periode en de nieuwe ontwerpen en collecties samen door te kijken.

De verscheidenheid in onze collectie is groot en dit willen we ook graag zo houden, van strak modern tot heel romantisch en van klein tot heel groot en veel. Zo gaan we van de overdadige, bloem- en dier motief rijke Raspini zilver collectie, die nu ook een met goud vergulde collectie presenteerden, naar de romantische collectie met cameeën en pareltjes van Diluca.

camee, collectie, diluca, sieraden
De cameeën sieraden collectie van Diluca

Diluca Cameo Italiano, heeft drie jaar geleden besloten camee sieraden in een nieuw ‘jasje’ te steken. Gino, eigenaar van Diluca, heeft hiermee een compleet nieuwe markt aangeboord, de collectie is wereldwijd met lof binnengehaald. In Japan, Amerika, Europa en Rusland is de collectie een groot succes.

Bij de stand van Adami & Martucci, het Italiaanse sieraden merk dat het gebruik van mesh in juwelen op de markt heeft gebracht, is het altijd heel erg druk, ontwerper Alberto Luzzi is aanwezig en geeft graag en gepassioneerd tekst en uitleg bij de prachtige nieuwe collectie. De collectie bestaat dit jaar uit mesh en zilver in combinatie met edelstenen en parels, een lust voor het oog.

Stand Adami & Martucci
Het is altijd druk bij de stand van Adami & Martucci
Sieraden met mesh, zilver en tijgeroog
Impressie van de nieuwe collectie van Adami & Martucci

Bij Superoro, het sieradenmerk met gouden juwelen bezet met prachtige edelstenen staat de nieuwe collectie heel mooi, strak opgesteld. Met de natuur als inspiratie bron worden er sieraden gemaakt die iedere keer weer bij ons in de smaak vallen. De sieraden worden door Italiaanse goudsmeden vervaardigd en kunnen naar onze wens worden aangepast. De Nederlandse vrouw is wat groter dan de Italiaanse dus wij laten de ringen en colliers altijd wat aanpassen.

Bij ons vorige bezoek aan de beurs zijn we betoverd geraakt door de collectie van een goudsmid uit India, doordat we ons vliegtuig moesten halen was het contact toen heel kort maar de interesse bleef. Het afgelopen jaar hebben we zijn ontwikkeling en nieuwe collecties op afstand gevolgd en werden we steeds enthousiaster over zijn werk. Dit keer hebben we een lang bezoek gebracht aan zijn stand en de collectie op ons gemak bekeken. Prachtige sieraden, goud gecombineerd met zilver bezet met roosdiamanten en edelstenen in vintage stijl, helemaal ons ding. Ook de mensen achter de collectie zijn echte wereldburgers, heel aardig met veel humor en vol overgave bezig met hun vak. Natuurlijk komt een deel van zijn collectie naar ons toe en gaan we deze sieraden bij u introduceren, we zijn benieuwd naar uw mening.

Gouden oorbellen met edelstenen
Onze nieuwe sieraden collectie uit India

Na anderhalve dag genieten moesten we ons weer haasten om het vliegtuig te halen. We hopen snel weer tijd vrij te kunnen maken voor een volgend bezoek aan deze vakbeurs!

Lees ook:

Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen

Lapponia sieraden, kunstwerkjes op zich

Coeur de Lion sieraden een lust voor het oog!