Bezoek aan de vakbeurs Jewels & Watches,

Geplaatst door

De juweliers vakbeurs in Utrecht, Jewels & Watches

Afgelopen weekend zijn we naar de najaarsbeurs ‘Jewels and Watches’ geweest. De beurs waar voor ons bekende maar ook nieuwe leveranciers en merken hun collecties zilver en juwelen laten zien. Om half tien verzamelen en dan vanuit Broek in Waterland op weg naar de beurs in Utrecht, daar aangekomen natuurlijk eerst aan een kop koffie! De beurs heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan en ziet er sindsdien sfeervol, hip en spannend uit.

Mart Visser Zinzi collectie
Mart Visser Zinzi collectie

Een sieradenlijn bij Zinzi ontworpen door Mart Visser

Wij slenteren altijd zonder echt plan langs de stands en laten ons graag verrassen. Bij de, voor ons, oude bekende was dit keer erg veel nieuws te zien, Zinzi komt dit najaar met een sieradenlijn ontworpen door Mart Visser, een strak vormgegeven lijn bestaande uit zes complete sets. De meningen binnen ons team waren verdeeld, de één vindt deze strakke lijnen super (echt eens wat anders) en de ander vindt het te strak, zo heeft Zinzi voor elk wat wils. Ook komt Zinzi met nieuwe, we vinden ze geweldig, Zinzi horloges met stalen kasten en banden in lekkere kleuren en natuurlijk komen ze met de Sint en Kerst folder, de kleuren blauw, bruin en zwart komen weer volop aan bod. O ja en er komt een actie; bij aankoop van 59,95 aan Zinzi sieraden ontvang je dit najaar een gratis Zinzi telefoonhoesje.

10580050_543859599049149_3848533937138351723_n

Bij Shalom Serri naar prachtige witte, blauwe en bruine zoetwaterparels gekeken en natuurlijk besteld! Mooie barokke snoeren, eindelijk weer een jeansblauwe gevonden, de parels waar we dol op zijn.

Bij My iMenso houden de ideeën voorlopig nog lang niet op! We hebben alle noviteiten besteld; leren armbanden met medaillons, oorbellen waar de stenen uit de ringen, de 14 mm in gezet kunnen worden, een clip om je dancers als hanger los te kunnen dragen en veel meer! Ook komen er kleinere medaillons want ‘less is more’!

My iMenso in blauw

Verder lopend met armen vol boekjes kwam onze redding van een Meneer van Junghans Horloges die ons een tas aanbood! Inmiddels is onze mannelijke collega helemaal enthousiast over het merk, de boekjes zaten onderin de tas, en zou dit wel eens tot een samenwerking kunnen komen, zo zie je maar!

Bij Zilverstad hebben ze dit najaar helemaal aan de kleintjes gedacht; er komt een extra large uitvoering van de Nijntje spaarpot, nieuwe bestekjes van Charmmy Kitty, Snoopy en Fien en Teun een onderdeel van Lief!

Ook bij Hot Diamonds was de nieuwe collectie binnen, zilveren sieraden, geelgoud en roségoud verguld bezet met een klein diamantje, nieuwe lijnen met mooie namen als; Trio, Pirouette en Icicle, binnenkort te zien op onze website.

Al tijden zijn we op zoek naar een lijn aanzoeksringen en trouwringen maar dat bleef maar een beetje in de lucht hangen. Op de beurs stond het vrij nieuwe merk ‘Wil je‘ leuke gouden aanzoeksringen met een briljant voor een redelijke prijs. Hier waren we het allemaal mee eens, dat merk vinden we leuk!

'Wil je....' gouden verlovingsringen met een diamantje
Wil je gouden liefdesringen met een diamantje

En dan is het tijd om even te zitten en een broodje te eten en alles door te babbelen!

Daarna op weg naar een inpakworkshop bij Westpack, we houden van lintjes, strikjes, zakjes, papiertjes om de cadeautjes die we de hele dag staan in te pakken iedere keer weer anders, mooier enz te maken.

zilver

Nog even langs Van Kempen waar het mooiste tafelzilver wordt gemaakt, prachtig zoals altijd. Ook daar introduceerden ze nieuwe kinderbestekjes; Beertje Paddington en rupsje nooitgedacht.

Misschien wel de nieuwste trend op oorbellen gebied de ‘Tribal oorbellen’ (double dots) ontworpen door Dior maar nu door vele merken gemaakt. Vele sterren dragen ze al en wij vinden ze geweldig, echt weer eens iets anders. Een klein knopje op het oor en een veel grotere knop achter het oor inplaats van een pusset, je kunt alle double dots met elkaar Mixen & Matchen.

Tribal Earrings

Natuurlijk konden we het ook weer niet laten om kerstversieringen voor de winkel te kopen! Zo leuk.

En dan is het 4 uur en zijn we uitgeput en vertrekken we weer naar Broek in Waterland. Wat komt er nog een hoop nieuw binnen voor de feestdagen, we hebben nog heel wat te doen, maar wat was het weer geweldig!

Lees ook:

Oorbellen, vind je perfect oorbel vandaag!

Zilverwinkel en juwelier in Broek in Waterland