Zilveren fotolijsten voor al je dierbare momenten

Geplaatst door

De eerste foto werd in 1826 gemaakt door de Franse uitvinder Joseph Nicéphore Niépce. Een wazige foto van het uitzicht vanuit zijn kamerraam die bleef staan en niet langzaam oploste.

De eeste blijvende foto ooit gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce.

Voor de ontdekking van de fotografie werden portretten, landschappen en stillevens altijd geschilderd. Het moet toch voor de mensen een openbaring zijn geweest om een echte ‘afdruk’ van iets of iemand of zichzelf in handen te krijgen. De eerste portretfoto of selfie is in 1839 gemaakt. Natuurlijk wilde men deze afdrukken graag laten zien dus werden er al snel zilveren fotolijsten gemaakt om ze in tentoon te stellen. Deze nu antieke fotolijstjes zijn zeer geliefde collectors items maar in goede staat heel schaars.

Uw foto’s op hun mooist in een zilveren fotolijst

Het is tegenwoordig heel makkelijk om een groot aantal foto’s te maken. Iedereen heeft wel een smartphone of digitale camera waar in een handomdraai de leukste kiekjes mee gemaakt kunnen worden. Leuk om door te sturen naar vrienden en familie, maar soms zit er ook wel eens een foto tussen die het verdient om in een mooi lijstje te komen staan. Wat voor fotolijstje ga je dan kopen? Kies je voor een standaard lijstje dat weinig opvalt, of ga je voor een mooie lijst die echt iets toevoegt aan jouw mooie foto? Indien je voor het laatste geval gaat, raden wij je aan om eens in onze webshop naar onze mooie zilveren fotolijsten te komen kijken. Wij hebben meerdere van deze lijsten klaarstaan, die al staan te wachten om je foto’s zo mooi mogelijk te laten zien!
Fotolijsten in vele maten en stijlen met zilveren monturen
Zilveren fotolijsten en vele maten en stijlen

Een zilveren fotolijst voor elke foto

Als je een foto hebt die je absoluut in een mooi lijstje in jouw huis wilt hebben staan of hangen, dan is een zilveren fotolijst hier een goed alternatief voor. Met een elegante fotolijst heb je een plek waar je foto helemaal tot zijn recht komt. Of het nu een nieuwe foto is van een leuke vakantie, of een foto van vroeger waar je echt aan gehecht bent, wij hebben voor jou de mooiste lijsten bij elkaar staan. Wij verkopen de lijst in vele maten en modellen. Hoe kies je dan een lijst die het beste bij je foto past? Neem hiervoor gewoon eens op uw gemak een kijkje tussen de vele mogelijkheden die wij beschikbaar hebben. Je kunt voor een strakke zilveren fotolijst gaan, maar we hebben ook bijvoorbeeld de Art Nouveau stijl fotolijsten van Carrs in het assortiment. Mogelijkheden genoeg, in meerdere stijlen en verschillende prijsklassen. Als je een zilveren lijstje wilt kopen voor je foto’s, dan is het mogelijk om dit zo extravagant te maken als je maar wilt.

Wat voor lijst voor je foto zoek je precies?

De mooiste foto’s verdienen de mooiste fotolijsten. Ook op het gebied van lijsten die gemaakt zijn van zilver zijn er heel wat verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lijst met paspartout, om een speciale foto een nog mooier kader te geven. Ga je voor klassiek? Of toch liever voor modern en strak? Het hangt dan natuurlijk ook wel een beetje af van het soort foto dat je in het lijstje wil plaatsen. Die foto van je kinderen in een spannend ritje in een pretpark kan best een modern lijstje hebben. Maar als je een mooie foto van je ouders hebt vanuit de tijd dat ze zelf nog jong waren, dan mag hier best een wat traditioneler model fotolijstje omheen. Je kunt dit zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Zoals je begrijpt vallen verzilverde fotolijsten in een hele andere prijsklasse dan echt zilveren fotolijsten. Kijk dan ook eens goed tussen de mogelijkheden om de prijzen voor de lijstjes goed met elkaar te kunnen vergelijken.

Voeg een persoonlijk element toe aan je fotolijstje

Het is bij ons mogelijk om die mooie lijst die je hebt gekocht een extra persoonlijke touch te geven. Natuurlijk, de foto maakt het al persoonlijk, maar bij ons is bijna elke lijst graveerbaar met een logo, monogram of tekst. Dit maakt de lijst nog persoonlijker. Zo’n leuke tekst onder een foto die een mooie, persoonlijke herinnering is, maakt het plaatje helemaal compleet! Zes dagen in de week zijn onze graveurs aanwezig om de lijst direct te graveren zodat u hem snel in huis heeft. De fotolijsten die wij verkopen zijn zowel staand als landscape te gebruiken. Je hoeft hier zodoende niet op te letten als je een fotolijst koopt. Alle modellen die wij hebben zijn op allebei deze manieren inzetbaar er zitten namelijk schuine hoekjes aan de standaard. We hebben die mooie lijsten ook met verschillende achterkanten: hout, velours of karton. De fotolijsten met een houten achterzijde zijn duurder dan fotolijsten met een velours achterzijde. Er worden ook antiek stijl zilveren fotolijstjes gemaakt met een goedkope achterkant van karton, bij deze lijstjes gaat het alleen om de voorkant.

Voorbeeld van een gravering op het zilveren montuur van een fotolijst

Het maken van een zilveren fotolijsten

Het maken van een fotolijst is een tijdrovend karwei met diverse handelingen. Het zilveren montuur wordt met behulp van een mal gemaakt, in elkaar gezet en gepolijst.

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Het maken van een zilveren fotolijst
Zilveren montuur voor een fotolijst van Carrs

[/su_column] [su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

houten achterwand uitzagen voor een zilveren fotolijst van Carrs
Houten achterwand zagen voor een fotolijst van Carrs

[/su_column][/su_row]

Hierna gaat het montuur naar de keurkamer voor het inslaan van de zilverkeuren. Na terugkomst van de waarborg wordt het zilver opnieuw gepolijst. Hierna wordt er een achterwand van mahoniehout, stof of zilver gemaakt. Deze achterwand moet perfect passen, daarna volgt de klep waaraan de staander vast komt te zitten. Ook moet er glas op maat geslepen worden. Waarna alle onderdelen klaar zijn wordt het zilver hoogglans gepolijst en wordt de fotolijst in elkaar gezet. Nu krijgt de fotolijst zijn laatste controle om alles nog eens na te kijken.

Houten achterwand van een Carrs fotolijst
Het maken van een zilveren fotolijst vergt veel vakmanschap, op deze foto wordt de houten achterkant op maat gemaakt.

Wat wil je doen met jouw favoriete foto?

We hebben allemaal wel één of meerdere foto’s waar we dierbare herinneringen aan hebben. Het is dan toch leuk om deze foto op een mooie plek te bewaren! In een stoffig album ergens achterin een kast komt die foto niet echt tot zijn recht. Beter is het dan bijvoorbeeld om een mooie verzilverde fotolijst te kopen en de foto daarin de kans te geven zichzelf te laten zien. Die mooiste herinneringen van vroeger maken dan nog elke dag onderdeel uit van je leven. Een zilveren lijst is dan een perfecte manier om een foto op bijzondere wijze tentoon te stellen. De foto brengt zo iedere dag het gevoel van dat moment weer even terug, hoe fijn is dat.  Neem bijvoorbeeld het zilveren montuur van de lijst. Als het zilveren montuur ook aan de zijkant doorloopt, als het ware om de hoek gevouwen, is dat duurder, maar je hebt dan wel een lijst die met recht heel bijzonder genoemd mag worden! Dit is vaak het geval bij de duurdere fotolijsten van Carrs. Wij verkopen lijsten die zijn gemaakt in verschillende zilverfabrieken. Neem bijvoorbeeld de lijsten van de bekende ontwerper Giovanni Raspini. De opvallende zilveren Raspini fotolijsten die worden gemaakt met behulp van de verloren was methode behoren tot de meest opvallende lijsten in ons assortiment.

verschillende zilveren fotolijsten van Raspini
Zilveren fotolijsten ontworpen door Giovanni Raspini

Bijzondere fotolijsten voor uw bijzondere foto’s

Als je denkt aan een zilveren lijst en dan een beeld voor ogen heeft van een strakke rechthoek zonder opvallende elementen, dan hebben wij een verrassing voor je. Geef je favoriete foto een zilveren randje met een van de lijsten in verschillende stijlen die wij klaar hebben staan. Zo verkopen we bijvoorbeeld antiek stijl lijsten, maar ook lijsten die daar een uniek element aan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Art Nouveau stijl van Carrs met leliebladeren? Dit is een prachtige lijst waar elke foto er op zijn mooist in uitziet. En wil je helemaal over de top en speelt geld geen rol, ga dan voor de Jungle fotolijst van Raspini, een tentoonstellingstuk uit zijn collectie! Zo hebben wij nog veel meer mogelijkheden voor je klaarstaan. Gewoon even op je gemak een kijkje nemen tussen de vele mogelijkheden om te zien welke lijst er nu uiteindelijk het beste bij jouw foto past.

Fotolijsten gelakt of niet gelakt

Je vindt bij ons fotolijsten in een groot aantal verschillende stijlen en prijsklassen. Het maken van een fotolijst vergt vakmanschap en vele handelingen. Een lijst bestaat ook uit meerdere elementen, die bij onze lijsten allemaal van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. De lijsten zijn natuurlijk gemaakt van het mooiste zilver, maar bevatten ook glas en een achterwand. Een gedeelte van de verzilverde fotolijstmonturen zijn van een laklaagje voorzien wat poetsen voor een lange tijd overbodig maakt. Heel handig maar als het onder de laklaag toch gaat aanslaan is dit moeilijker weg te halen. De zilversmeden van Carrs zijn fel tegen het aanbrengen van lak op hun zilver. Ze vinden het de glans, uitstraling en klasse van hun fotolijsten aantasten, zilver is een edelmetaal wat langzaam kleurt maar wat goed te onderhouden is. Twee keer per jaar poetsen moet kunnen, volgens Carrs. Bij Raspini houden ze juist van het donkere contrast van zilver in hun zilverwerk daar komt de lak ook niet de fabriek in.

Diverse zilveren fotolijsten van Carrs op een rij

De mooiste zilveren fotolijsten van de beste lijstenmakers

Mooie fotolijsten passen bij elk interieur. Wij verkopen fotolijsten van louter de beste merken op dit gebied. Neem bijvoorbeeld onze collectie Carrs fotolijsten, of ons aanbod op het gebied van Hermann Bauer fotolijsten. In zo’n prachtige lijst kun je iedere dag naar je speciale foto kijken en er weer intens van genieten. Deze lijsten hoeven natuurlijk niet perse altijd maar op de kast of de sidetable te blijven staan. Zo verkopen wij ook zilveren lijsten voor onderweg. Uiteraard is ons reisfotolijstje opklapbaar, zodat u het eenvoudig in uw tas kunt stoppen zonder dat het al teveel ruimte inneemt. Ook dat fotolijstje voor in je tas is gemaakt van de mooiste materialen en buitengewoon duurzaam. Daar ga je heel wat jaartjes van genieten!

Een inklapbaar zilveren fotolijstje voor 3 foto’s van Carrs.

De leukste kinderfotolijstjes bij elkaar

Wilt u de eerst foto van de kleine neerzetten of cadeau geven als kraamcadeau? Heb jij een leuke foto van je kinderen die je in een schattig lijstje wil zetten? Of wil je graag een bijzondere foto van bijvoorbeeld je gezin in de kamer van je kindje neerzetten? Dan hebben wij ook een leuk aanbod aan verschillende kinderfotolijstjes voor je klaarstaan. Een mooi lijstje van Woezel & Pip vrolijkt een speciale gelegenheid natuurlijk nog meer op, maar je vindt bij ons ook een fotolijstje met speelgoed. We hebben bijvoorbeeld een Carrs safari fotolijst met een olifant en een aap in het assortiment voor je klaarstaan die je kinderen fantastisch zullen vinden. En wat te denken van ons fotolijstje met een beer van D for Diamonds? Carrs kinderfotolijstjes behoren tot het leukste wat er op dit gebied te krijgen is, maar zo’n Raspini fotolijst met een ooievaar is natuurlijk een fantastische plek om een geboortefoto in neer te zetten. Willen we nog wel even onze Carrs fotolijst sprookjesland opnoemen, net als onze Raspini fotolijst voor een verjaardag met een feestelijke taart. Dit zijn allemaal lijstjes waar elke foto nog beter in uitkomt. Dit gaat natuurlijk ook op voor een geboortefotolijstje. Deze kinderfotolijstjes zijn zeer geliefde geboortecadeaus.

Er is tegenwoordig een mooi assortiment aan fotolijstjes voor kinderen beschikbaar van Carrs tot Nijntje.

De vele mogelijkheden van zilveren fotolijsten

Als jij op zoek bent naar leuke, mooie of memorabele zilveren fotolijsten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons vind je bijvoorbeeld gehamerde fotolijsten, of een zilveren lijstje waarin die trouwfoto er fantastisch in uitziet. Eventueel is deze ook nog graveerbaar met naam! Kijk ook eens bij ons fotoalbum van Nijntje, onze mooie hartvormige fotolijst of onze selectie ovale en ronde fotolijsten. Foto’s zijn op zoveel meer manieren tentoon te stellen dan alleen maar in een rechthoekige lijst. Bij ons heb je niet alleen heel veel keus, alles wat wij op de site hebben staan is ook nog eens direct leverbaar. Uiteraard wordt alles feestelijk verpakt verzonden, waarbij je er op kunt rekenen dat we een gratis inpakservice voor je klaar hebben staan. Heb je meerdere foto’s die je in een lijstje wilt zetten? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij onze lijstjes van het bekende merk Isabel Cabanillas om een prachtige, stijlvolle lijst te vinden waar elke foto er op zijn mooist in uit komt te zien. Of zet je foto in een krokodillen print fotolijst om er nog meer de aandacht op te vestigen!

Diverse stijlen zilveren fotolijsten van Carrs.

Iedere dag naar je dierbare foto kijken

Ben jij op zoek naar een mooi geboortecadeau? Dan is een fotolijst natuurlijk een goede keuze. Verwen iemand met een mooie fotolijst, waar ze dan zelf hun dierbare herinnering in kunnen zetten. Zo heb je altijd een dierbaar cadeau waar een dierbare foto een heel eigen plaatsje in krijgt. Maar, beperk jezelf niet tot foto’s. In een fotolijst kan ook iets anders, waarbij de mogelijkheden eigenlijk eindeloos zijn. Stop in die mooie lijst iets dierbaars, een speech, toespraak, gedicht, het geboortecertificaat of je lievelingstekst. Dat is pas een mooi geschenk voor een bruidspaar, jubilaris, geliefde, geslaagde of de jonge ouders!

De Engelse Koningin werkend aan haar bureau met haar dierbaren in zilveren lijstjes.
Het bureau van de Engelse Koningin met zilveren fotolijstjes.

Lees ook:

Zilver keuren weetjes

Zilver servies Versailles Bolpas

Zilveren rammelaar, veel meer dan speelgoed

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *