Waldmann zilveren pennen en potloden

Geplaatst door

Waldmann zilveren pennen sinds 1918

Het bedrijf Waldmann is zijn principes van de eerste dag altijd trouw gebleven: geen modetrends volgen maar consequent hoge kwaliteit zilver schrijfgerei maken. Goedkope kunststoffen en plastic zijn dan ook taboe in de fabriek in Pforzheim. Alle Waldmann pennen en potloden worden gemaakt van 1e gehalte, sterling zilver en Waldmann geeft op iedere pen 10 jaar garantie.

Waldmann zilveren potloden en pennen
Waldmann zilveren pennen en potloden

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van Waldmann is nauw verbonden met zijn naamgenoot en oprichter Adolf Waldmann. In het Zwarte Woud, in de sieraden metropool Pforzheim, richtte hij in 1918 een fabriek op waar hoogwaardige mechanische druk pennen en potloden werden gemaakt. Hier werd de basis gelegd voor de huidige onderneming. Met de ontwikkeling van vulpennen en balpennen gemaakt van koper, zilver en goud en het octrooi op het speciale twist mechanisme werd de basis verstevigd. Met de uitvinding van het vierkleuren potlood dat op de Parijse Wereldtentoonstelling  in 1937 werd getoond vestigde het bedrijf een wereldwijd succes.

Vierkleuren pen van Waldmann
Vierkleuren pen van Waldmann

Stefan Schnich, general partner van Waldmann en zijn 20 medewerkers staan nog altijd voor  vakmanschap, tijdloos en elegant design met gebruik van de beste materialen.

Waldmann zilveren pennen, handwerk door vakmensen

Waldmann vervaardigt haar schrijfinstrumenten uitsluitend in Duitsland. De medewerkers beheersen nog steeds een groot aantal oude handwerktechnieken. Voor het maken van een zilveren pen of potlood zijn soms wel 30 bewerkingsstappen nodig. Vooral de behandeling van het oppervlak met bijvoorbeeld een gravure neemt soms wel een halve werkdag in beslag. Deze echte ambachtsmensen zijn dan ook de grote troef van Waldmann. De meeste medewerkers hebben decennia ervaring en leiden weer nieuwe generaties ambachtsmensen op. Ongeveer 80% van het werk is puur handwerk, geautomatiseerde productie zou deuken en krassen op het oppervlak geven. Na elke stap van de productie, van het snijden van de zilveren buizen tot verwarming en het vormgeven van de mouwen of verf, volgt een kwaliteitscontrole.

 

controle Waldmann pen
Iedere Waldmann pen wordt meerdere keren gecontroleerd

Het bewerken, graveren van een pen

Bekijk de video over dit handwerk hieronder.

 

Ook Hollywood schrijft met Waldmann

Waldmann’s klanten over de hele wereld waarderen de symbolische kracht die uitgaat van het schrijven met een zilveren pen. Zo ook in Hollywood. Leonardo DiCaprio krijgt in de film “Catch Me if You can” een contract te ondertekenen. Wie goed kijkt ziet dat oplichter Frank Abagnale, de hoofdpersoon in de film, het contract tekent met de legendarische twee kleuren balpen van Waldmann!

Dit jaar bestaat Waldmann 100 jaar

Wie schrijft die blijft! Dit jaar bestaat Waldmann 100 jaar en zijn er diverse nieuwe zilveren pennen, vulpennen en potloden uitgebracht. Waaronder deze 2 in 1 pen, een pen met aan de ene zijde een vulpen en aan de andere zijde een balpen. Deze two in one is er ook met een gouden punt.

 

Zilveren 2 in 1 pen van Waldmann
Zilveren Waldmann pen two in one

Zilver.nl is al jaren dealer van Waldmann

Wij zijn al jaren met heel veel plezier dealer van Waldmann zilveren pennen en potloden. De vulpennen, balpennen en potloden zijn zo mooie gemaakt en werken altijd. Ook zijn de artikelen zeer geschikt om te graveren wat het een nog persoonlijker cadeau maakt. Bij Waldmann is overal aan gedacht want ook de verpakking is prachtig.

Bekijk hieronder de jubileum film van Waldmann

Wordt vervolgd

Lees ook;

925, Sterling zilver wereldwijd

Bekijk ook;

De collectie zilveren lees & schrijf gerei van Zilver.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *