Recordbedrag voor “oude” onderbroek Koningin Victoria,

Geplaatst door

Oude onderbroek van 16.816 euro!

Op een veiling in Engeland is een slordige 16.816 euro neergeteld voor een onderbroek van de Britse Koningin Victoria. Een antieke katoenen onderbroek met lange pijpjes met een taillerand van maar liefst 114 centimeter die door de Koningin gedragen is aan het eind van haar leven, ze had toen een fors postuur. De onderbroek was volgens de veilingmeester nog in goede staat!

Geveilde onderbroek van Koningin Victoria
Geveilde onderbroek van Koningin Victoria

Koningin Victoria was koningin van het Verenigd Koninkrijk van 1837 tot 1901, ze regeerde 63 jaar lang! Dit tijdperk staat bekend als de Victoriaanse tijd of periode. Ze trouwde in 1840 met haar neef, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha. Het was een liefdevol en gelukkig huwelijk. De sieraden uit deze periode kenmerken zich dan ook door hun romantische vormen zoals hartjes, bloemen en slangenmotieven versierd met parels, diamanten en edelstenen zoals granaat, amethist en turkoois. De edelstenen en diamanten werden naar Europa meegenomen van verre reizen naar de koloniën. Koningin Victoria droeg veel cameeën en medaillons. De ring die Albert aan Victoria gaf was een slang met zijn staart in zijn bek wat symbool staat voor de eeuwige liefde.

Koningin Victoria in haar jonge jaren.
Koningin Victoria in haar jonge jaren.

Koningin Victoria verloor haar grote liefde

Toen Albert plotseling stierf, in december 1861, op Windsor Castle aan buiktyfus, nog maar 42 jaar oud was Koningin Victoria verslagen van verdriet. Ze nam een lange periode van rouw in acht, ze droeg de rest van haar leven alleen nog maar zwarte kleding met een wit weduwekapje. Haar sieraden paste ze aan bij haar kleding, niet glanzend en veel git(zwart). Deze rouwsieraden kwamen in de mode. Victoria heeft de rouwkleding gedragen tot 1887, het jaar van haar gouden ambtsjubileum. Daarna ging ze uit de strenge rouw en werden de juwelen weer iets fleuriger.

 

Koningin Victoria op latere leeftijd.
Koningin Victoria op latere leeftijd.

 

Lees ook:

Diamanten /edelstenen / parels

Fiorelli Gold nieuw bij Zilver.nl