Prachtige tentoonstelling in DIVA - zilver.nl blog
Zilver.nl blog logo

Prachtige tentoonstelling in DIVA

Door Saskiageschreven op 27 april 2021 Geen reacties


Inhoudsopgave

    Presentatie zilverwerk in het Diva Museum Antwerpen Blog Zilver.nl

  Momenteel loopt er in het museum DIVA in Antwerpen een geweldige tentoonstelling: ‘Masterpieces in Miniature’. Deze tijdelijke expositie omvat een deel van de Gilbert Collectie, die in bruikleen is van het Londense Victoria & Albert Museum. Of u nou weer kunt reizen, of niet : op de museumwebsite kunt u ook de Virtual Tour doen, en zo vanuit uw luie stoel de tentoonstelling bekijken.

  De collectie is opgebouwd door Rosalinde en Arthur Gilbert, een gefortuneerd Brits echtpaar. Ze begonnen vanaf halverwege de vorige eeuw met het verzamelen van het neusje van de zalm op antiekgebied. Hun privéverzameling omvatte diverse deelverzamelingen: micromozaïek, zilver, exotische schatten uit de renaissance, snuifdozen en andere objets de vertu.

  Deze Gilbertcollectie is nu in Antwerpen te bewonderen. De tentoonstelling is opgebouwd uit een grote variëteit van voorwerpen; een goede weerspiegeling van de enorme, kwalitatief hoogwaardige collectie.

   
  Gouden presentatiesnuifdoos Koning Victoria Blog Zilver.nl Chrysopraas snuifdoos goud met diamanten Blog Zilver.nl

  Twee snuifdozen : links een presentatiesnuifdoos van Koningin Victoria (Charles Colin & Sons, Hanau, 1837) en rechts de onder andere met diamanten bezette snuifdoos in goud en chrystopraas van Frederik de Grote (gemaakt in Berlijn, ca 1765).

  De tentoonstelling loopt tot half Augustus - wat zou het fijn zijn om de corona restricties achter ons te laten en naar Antwerpen af te reizen. Het museum is open, maar check voor u op pad gaat even de voorwaarden.

  Mocht u vast het voorproefje willen : klik op deze link naar Virtual Tour https://www.antwerpen.be/dossier/masterpieces-in-miniature/ Dit is een externe link  en u wordt meegenomen naar de Schatten van de Rosalinde & Arthur Gilbert Collection.

  De presentatie van Diva Museum te Antwerpen Blog Zilver.nl

  Alle foto’s zijn (c) Rosalinde and Arthur Gilbert Collection, in bruikleen aan Victoria & Albert Museum.

  Lees ook: De schatkamer van het V&A Een bezoek aan het Noord-Franse Lalique museum Bekijk ook de collectie van Zilver.nl: Antieke zilveren doosjes Dit is een link naar onze webwinkel
  Beoordelingen
  3996 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
  Goed. Snel en netjes geleverd. Jammer dat factuur ingesloten was bij het cadeautje op afleveradres.Arnold - Enkhuizen
  vriendelijke en snelle afhandeling Gevraagd monogram na twee keer proberen geslaagd. Vriendelijke hulp. Nu nog het resultaat afwachten, want we zien dit pas als we aankomen in NlTineke - Caunes-minervois, Frankrijk
  Geweldige service Ruime keus, goede prijs, snelle levering en prachtig ingepakt!Sandra Van Poppel - Heerhugowaard
  Super fast delivery Super fast delivery within 24 Hours and very nicely packed as presents without asking for it. Very well done!J - Den Haag
  Snelle levering en keurig verpaktTraditie getrouw nemen wij als wij voor het eerst bij onze kinderen in hun nieuwe huis gaan eten een zilveren cadeau mee. Eenvoudig gevonden en precies wat wij zochten wel jammer dat er maar een exemplaar voorhanden was anders had ik er alvast een gekocht voor de andere kinderen.Johan - Blaricum
  Nieuwsbrief

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 2,50 euro korting!

  Blijf op de hoogte van onze nieuwe collectie's, nieuwtjes en nieuwe artikelen. Maandelijks ontvangt u een mail.

  Je gaat akkoord met de zorgvuldige verwerking van je gegevens zoals beschreven in de privacy statement .

  * vereist