Prachtige tentoonstelling in DIVA

Geplaatst door
Presentatie zilverwerk in het Diva Museum Antwerpen Blog Zilver.nl

Momenteel loopt er in het museum DIVA in Antwerpen een geweldige tentoonstelling: ‘Masterpieces in Miniature’. Deze tijdelijke expositie omvat een deel van de Gilbert Collectie, die in bruikleen is van het Londense Victoria & Albert Museum. Of u nou weer kunt reizen, of niet : op de museumwebsite kunt u ook de Virtual Tour doen, en zo vanuit uw luie stoel de tentoonstelling bekijken.

De collectie is opgebouwd door Rosalinde en Arthur Gilbert, een gefortuneerd Brits echtpaar. Ze begonnen vanaf halverwege de vorige eeuw met het verzamelen van het neusje van de zalm op antiekgebied. Hun privéverzameling omvatte diverse deelverzamelingen: micromozaïek, zilver, exotische schatten uit de renaissance, snuifdozen en andere objets de vertu.

Deze Gilbertcollectie is nu in Antwerpen te bewonderen. De tentoonstelling is opgebouwd uit een grote variëteit van voorwerpen; een goede weerspiegeling van de enorme, kwalitatief hoogwaardige collectie.

Twee snuifdozen : links een presentatiesnuifdoos van Koningin Victoria (Charles Colin & Sons, Hanau, 1837) en rechts de onder andere met diamanten bezette snuifdoos in goud en chrystopraas van Frederik de Grote (gemaakt in Berlijn, ca 1765).

De tentoonstelling loopt tot half Augustus – wat zou het fijn zijn om de corona restricties achter ons te laten en naar Antwerpen af te reizen. Het museum is open, maar check voor u op pad gaat even de voorwaarden.

Mocht u vast het voorproefje willen : klik op deze link naar Virtual Tour https://www.antwerpen.be/dossier/masterpieces-in-miniature/  en u wordt meegenomen naar de Schatten van de Rosalinde & Arthur Gilbert Collection.

De presentatie van Diva Museum te Antwerpen Blog Zilver.nl

Alle foto’s zijn (c) Rosalinde and Arthur Gilbert Collection, in bruikleen aan Victoria & Albert Museum.

Lees ook:

De schatkamer van het V&A

Een bezoek aan het Noord-Franse Lalique museum

Bekijk ook de collectie van Zilver.nl:

Antieke zilveren doosjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *