Parels terug van nooit helemaal weggeweest

Jarenlang werden parels gezien als een sieraad voor oudere dames. Nu Sarah Jessica Parker, Michelle Obama en Kate Middleton er mee gezien worden, zijn ze echter weer populair. Dat meldt de Daily Telegraaf vandaag, te lezen op nu.nl

In Groot-Britanniƫ zijn parels inmiddels weer een gezocht mode accessoire, nadat Kate, de hertogin van Windsor, een paar oorbellen met parels droeg tijdens haar veelbesproken reis naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Alles wat de hertogin draagt wordt in de regel populair in het land.

Ook Michelle Obama wordt vaak gezien met een dubbele parelketting. Actrice en mode-icoon Sarah Jessica Parker draagt al langer parels. Ook sterren als Rihanna, Katy Perry en Cara Delevingne worden regelmatig gezien met parelsĀ waardoor ze weer populair zijn geworden bij jonge modefans.

Michele Obama met een parelketting

Michelle Obama met een dubbele parelketting

Parels op de rode loper

De prijs van parels is hierdoor gestegen. Vooral klassieke parelsets brengen de laatste tijd veel geld op bij veilinghuizen.

“Parels werden lange tijd gezien als ouderwets en alleen geschikt voor oudere dames”, zegt Jean Ghika van veilinghuis Bonhams. “Maar nu dragen jonge, modieuze vrouwen weer klassieke pareloorbellen en zie je ze weer in nachtclubs en op de rode loper.”

Natuurlijke parels van goede kwaliteit worden steeds zeldzamer. “De prijs zal alleen maar stijgen”, aldus Ghika. Bron nu.nl/vrouwonline

Dan zijn ze Koningin Maxima vergeten te noemen, Maxima is HET visitekaartje voor het met klasse en gevoel dragen van sieraden. Sieraden bezet met parels behoren zeker tot haar favorieten, van antieke parelsieraden waaronder de veel gedragen maanbroche tot ontwerpen van moderne ontwerpers.

Koningin Maxima met parelsieraden

Koningin Maxima met parelsieraden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn altijd al ‘parelfans’ geweest, een parel geeft een stukje extra glans aan zijn draagster en een parelsieraad geeft een outfit net dat stukje extra uitstraling. Zilveren en gouden sieraden met mooie Zuidzee, Akoya of zoetwaterparels zijn er in vele stijlen en maten, antiek en nieuw.

 

 

 

Antiek gouden collier ster parels

Antiek gouden collier ster parels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilveren oorbellen met parels en edelstenen.

Zilveren oorbellen met parels en edelstenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Zilveren sieraden onderhouden schoonmaken en dragen

Oorbellen, vind je perfect oorbel