Wat was het weer gezellig!

Geplaatst door
Kerst Open Huis 2014
Kerst Open Huis 2014

Kerst Open Huis 2014 bij Zilver.nl

Wat was het weer gezellig, sfeervol, leerzaam en bijzonder, het Kerst Open Huis 2014. De hele maand december was het druk in de winkel maar de grote belangstelling voor de lezingen van de Hr. Hanco Zwaan en de Hr. Martijn Akkerman waren overweldigd, net als de enthousiaste reacties hierop. Door de enorme belangstelling voor de lezingen hadden we diverse extra dagen ingelast en ook deze zaten helemaal vol.

De lezingen van de Hr. Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en bekend van tussen Kunst & Kitsch maar bovenal een fijn mens met een enorme parate kennis en altijd een goed verhaal gingen over Koningshuizen, Cartier, Fabergé, Prinses Beatrix met diverse kapsels, antiek zilver en over alle bijzondere gebeurtenissen op het gebied van juwelen van het jaar 2013.

De lezingen van de Hr. Hanco Zwaan, edelstenenexpert werkzaam bij Naturalis in Leiden, een bevlogen liefhebber van alles wat de aarde aan schatten in zich heeft, vertelde over bijzondere gesteenten en wat er niet gedaan moet worden voordat deze edelstenen in een sieraad verwerkt kunnen worden.

Interessante verhalen waarover, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang werd nagepraat. Kortom het waren zeer geslaagde dagen met vele oude bekende en nieuwe gezichten allemaal liefhebbers van edele metalen!

Deze lezingen smaken naar meer, vele vragen ons nu al naar de volgende open dagen met lezingen, wie weet ….. met Pasen!

Lees ook:

Over vroeger! Old Memories the story

Juwelier en zilverwinkel in Broek in Waterland