Kettingen, colliers en chokers voor elke gelegenheid

Geplaatst door

Klanten vragen vaak om advies bij het kiezen van een collier. Een collier moet bij je passen, niet te lang, niet te kort. Je moet je er niet continue bewust van zijn dat je hem om hebt maar er wel blij van worden. Nu is er qua lengte en vorm best heel veel advies te geven. We hebben inmiddels 30 jaar ervaring met het perfecte collier bij de persoon zoeken. Maar, ieder mens is anders, uniek, prachtig en iedere hals is verschillend van vorm. Een goed collier kan zoveel voor je humeur en uitstraling doen. Een mooie ketting maakt je outfit af. Soms zie ik een mooie vrouw met een grote open hals met niks, jammer!

Het ‘gemiddelde’ damescollier lengte advies

Voor dames met een hele smalle hals die op zoek zijn naar een kort collier is 38 tot 42 cm de perfecte lengte. Ben je een “gemiddelde” dame dan is 45 cm mooi om de hals. Wil je het kettinkje ook over een coltrui dragen ga dan voor 50 cm. Dit is ook is ook een mooie lengte als er wat rimpels in de hals zitten die je niet wilt laten opvallen! Ook voor de wat vollere vrouw is 50 cm een fijne lengte. Bij een V hals of een mooi decolleté is 50 cm vaak ook erg mooi.

Gaat je voorkeur uit naar een wat langer collier dan gaat de buste meespelen. Bij een kleine buste zijn 60, 70 en 80 centimeter als lengte goed maar is de buste wat voller dan valt het collier korter. Als het collier dan te kort is ligt de hanger op de buste of het zit eronder verstopt.

Ben je smal en tenger en niet al te groot pas dan op met een collier langer dan 80 centimeter want dat hangt dan te laag en maakt klein.

Door een touwtje of koord om je hals te doen kun je zien hoelang je een collier graag wilt hebben.

Verschillende lengtes van colliers en kettingen bij Zilver.nl

De lengte voor een heren ketting

Voor een mannen is het vaak simpeler, die willen de ketting niet te krap en willen het graag onder hun shirt kunnen stoppen dus 50 a 55 centimeter. Langer dan 60 cm willen de meeste mannen niet en voor mannen met een zwaar beroep kan te lang ook gevaarlijk zijn. Herencolliers zijn er dan ook eigenlijk alleen maar tussen de 46 en 61 cm.

Allerlei verschillende soorten colliers

De verscheidenheid in het aanbod met kettingen is groot. Dat er veel verschillen zijn, is al snel duidelijk als je de collectie van Zilver.nlbekijkt. Ruim 1000 verschillende colliers zijn uit voorraad leverbaar. Een voorbeeld van een soort halsketting is een bedelketting, maar ook een bootjesketting of een ketting met een medaillon is leverbaar. Dat geldt ook voor een jasseroncollier of voor de bijzonder edelsteen colliers. Een halsketting leent zich overigens perfect voor een combinatie met edelstenen en hangertjes, bijvoorbeeld met briljanten of zirkonia. Of wat te denken van de layering trend van kettinkjes van verschillende lengtes bij elkaar dragen. De Boccia titanium La Figura is daar speciaal voor ontworpen.

Layering trend verschillende kettinkjes onder elkaar Boccia La Figura

Parelcolliers zijn altijd stijlvol om te zien en een dogchain is weer perfect om een boodschap uit te dragen. Een ketting met dogtags is tegenwoordig heel populair en biedt de optie om een eigen tekst of inscriptie te laten graveren. Chokers zijn bij dames van alle leeftijden populair. Zo is het eveneens mogelijk om een antieke gouden ketting als sautoir uit te kiezen bij Zilver.nl net als een negligee collier. Zo is er voor elke man of vrouw en meisje of jongen van iedere leeftijd een passende keuze te maken. Er is bijvoorbeeld ook nog een aanbod met bedelkettingen net als een collectie met fraaie omegacolliers.

Schakels in allerlei stijlen

Verschillende schakels van colliers naast elkaar bij Zilver.nl

De kettingschakels zijn er in allerlei soorten en maten. Bij het maken van een keuze is het net als het letten op de lengte belangrijk om te ontdekken welk type schakel het beste bij je past. De schakels bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van het sieraad. Is het een collier wat je zo gaat dragen of komt er een hanger aan. Moet dan de aandacht vooral gaan naar de hanger of naar het geheel?

De ankerschakel

Een bekend schakeltype is de ankerschakel die als het ware om en om staan en liggen en zo een oersterke verbinding vormen met een stoere en stijlvolle look.

Ankerschakel

Figaro schakel

Figaro is in de sieradenwereld eveneens een bekend schakeltype en ontstaat door drie kleine platte schakeltjes op te laten volgen door een breder en grotere schakel. De Figaro schakel wordt ook vaak toegepast bij herenkettingen.

figaroschakel
Figaroschakel

Gourmetschakel

De gourmetschakel is doorgaans plat en rond en geeft het sieraad een tijdloos karakter. Het is een uitstekend sieraad om als basisketting te hebben en is perfect met een hangertje te combineren. Een breed gourmetcollier doet het ook als solitair collier erg goed zowel voor hem als voor haar.

Gourmet schakel Zilver.nl
Gourmetschakel

Het slangencollier

Het meest gedragen collier is misschien wel het slangencollier, het is er dan ook in alle lengtes en diktes. Het is een soepel vallend collier wat in zowel goud als zilver zeer populair is. Het slangencollier wordt meestal gekozen om er een hanger aan te dragen, de aandacht gaat dan echt naar de hanger.

slangencollier
Slangencollier

De jasseronschakel

Jasseron klinkt je misschien wat minder bekend in de oren, maar is al wel eeuwenoud en onder vrouwen zeker één van de populaire schakelvormen. De vorm van het jasseroncollier bestaat uit ovale of ronde ringetjes die in elkaar grijpen.

Jasseroncollier
Jasseronschakel

Het koordcollier

Het koordcollier is een sierlijk collier, de schakel oogt wat druk door alle in elkaar vallende schakeltjes, het lijken net knopen op een rij.

koordcollier
Koordcollier

Omegacollier

Omega collier met een schuifhanger
Omega collier met een schuifhanger

Het omega collier lijkt qua schakel op het slangencollier alleen is het omegacollier niet soepel. Een omega collier moet je in de ronde vorm bewaren en dragen. Een omega collier accentueert de ronde vorm van de hals. Heb je een hele smalle hals dan maakt de omega de hals wat breder wat heel mooi staat. Is je hals van zichzelf al wat breder pas dan op met een omega collier want dan maakt het vaak heel breed. Een omega collier oogt strak en modern en is heel mooi te combineren met een schuifhanger.

omegacollier
Omega collier

Het diabomba collier

Een diabomba collier is een mooi vol rond collier met allemaal kleine vlakjes. Het diabomba collier is er in verschillende lengtes en diktes.

diabomba collier
Diabomba collier

De koningsschakel

De koningsschakel is voor een herenketting weer erg populair en bestaat bijvoorbeeld uit een ketting met een platte schakel waarna een rechte schakel tussen een platte schakel met twee halve maantjes. Een koningsschakel is zowel in een ronde als in een vierkante uitvoering beschikbaar en wordt vaak wat lager onder de hals op de borst gedragen. De koningsschakel is de duurste schakel om te maken. Naast al deze schakeltypes zijn er uiteraard ook halssieraden met allerlei fantasieschakels.

Koningsschakel
Koningsschakel

Kettingen voor iedereen

Een ketting siert het lichaam op een unieke manier en voegt iets toe aan je uitstraling. Kettingen draag je om de hals en zijn om die reden al een opvallend sieraad. Als je naar iemands gezicht kijkt dan valt het ongemerkt direct op of er bijvoorbeeld een collier om de hals gedragen wordt. Het is dan ook een sieraad dat altijd de aandacht trekt. Of het nu een antieke gouden ketting betreft of een ketting met dogtags. Het leuke is bovendien ook dat er zowel voor dames en heren als voor kinderen een groot aanbod aan colliers is. Zo zijn er prachte dameskettingen, herenkettingen en speciale kettinkjes voor kinderen in ons assortiment beschikbaar. Als je van plan bent om bijvoorbeeld een lange ketting of korte ketting te kopen, sta je niet snel stil bij de betekenis erachter of hoe het sieraad überhaupt ooit is ontstaan. Het is wel interessant om wat meer over de achtergrond van kettingen te weten of wat er allemaal mogelijk is met dit bijzondere halssieraad.

D for diamond zilveren kindersieraden met een diamantje.

Geschiedenis van colliers

De geschiedenis van colliers voert helemaal terug naar de tijd van de oudheid. Er zijn aanwijzingen dat halskettingen al in de prehistorie populair waren. In de klassieke oudheid was er sprake van een bijzondere functie van dit sieraad. Het werd gezien als machtssymbool. De halskettingen waren overigens vrij simpel en bestonden vaak niet meer dan uit het dragen van een botje, steen of dierentand. Overigens is het in de Afrikaanse cultuur gebruikelijk om halskettingen te dragen om het onderscheid te maken tot welke stam je behoort. In Egypte waren de halskettingen bij de farao’s enorm populair. Vooral het dragen van een gouden collier was de normaalste zaak van de wereld.

De gouden ketting en andere gouden sieraden gingen in de graftombe van de farao mee. Het dragen van het sieraad om de hals werd ook gedaan door bijvoorbeeld boeren en kinderen net als door de gewone man en vrouw. Dat werd vooral gedaan om de identiteit te tonen. De Egyptenaren waren overigens kunstenaars voor wat betreft de versieringen die werden aangebracht. De halssieraden werden destijds verfijnder en uitbundiger.

Antiek gouden bootjescollier
Antiek gouden bootjescollier.

Beroemde halssieraden

Het is interessant om in het kader van de soorten kettingen en geschiedenis van colliers ook te ontdekken welke beroemde halssieraden er eigenlijk zijn. Een heel goed voorbeeld daarvan is de Heart of the Ocean ketting die in de film Titanic was te zien. De inspiratie voor dit sieraad is weer voortgekomen uit The Hope Diamond. Het verhaal luidt dat de schitterende blauwe diamant deel uitmaakte van de kroon die werd gedragen door Louis XVI. Na het overlijden van Louis XVI raakte de diamant vermist en is later weer ontdekt. De diamant werd daarna in een hartvorm geslepen en kreeg vorm in de prachtige halsketting Heart of the Ocean Diamond.

Een ander voorbeeld van een beroemd sieraad betreft de Red Gold and Ruby halsketting die door Melisandre werd gedragen in Game of Thrones. Zij vertolkte de rol van de rode priesteres en die werd gespeeld door Carice van Houten. Het sieraad is onder meer bijzondere door de historische en religieuze betekenis die eraan toe werd gekend. De diamanten halsketting die door Nicole Kidman als actrice werd gedragen in de film Moulin Rouge is zo mogelijk nog indrukwekkender. De geschatte waarde hiervan bedraagt maar liefst tussen de een en anderhalf miljoen dollar. Het collier bevat dan ook in totaal 1.308 diamanten en is handgemaakt waar meer dan vier maanden werk aan is besteed. Het bedrag is misschien net wat te hoog voor jou, maar daar sluit ons assortiment weer op aan. Als je dan een keuze maakt uit onze collectie is het handig om met de kettinglengte rekening te houden. De lengte van het sieraad bepaalt namelijk de aanblik en uitstraling.

Lengte van halskettingen

De lengte van een halsketting is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een choker zit bijvoorbeeld zo hoog mogelijk om de hals en accentueert de vorm.

Brede zilveren spang.
Brede zilveren spang.

Er bestaan ook halskettingen die geen slotje hebben en om de hals te wikkelen zijn. Hiervoor geldt dat er wel sprake dient te zijn van een lengte van minimaal 160 cm. Of het moet al een spang zijn. Een spang bestaat als sieraad namelijk ook uit één geheel, maar is wel anders uitgevoerd. Dit sieraad blijft strak om je hals zitten en is niet flexibel. Verder leent vrijwel elk halssieraad zich haast bij iedere lengte perfect om een hangertje te dragen. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten hangertjes te verkrijgen met bijvoorbeeld edelstenen, zirkonia, briljantjes, bedeltjes of met een naamplaatje.

Sieradenmerken met halskettingen

Er zijn enorm veel merken die zich onder meer richten op het ontwerpen van sieraden die je om de hals draagt. Zinzi is bijvoorbeeld een populair sieradenmerk voor dames van alle leeftijden en waar je met het maken van een keuze uit de collectie altijd slaagt voor een zilveren ketting. Of heb je liever een titanium ketting of gouden collier. Zilver.nl voert een groot aantal sieradenmerken met onder meer een aanbod van Bastian Inverun, Duitse Design sieraden van zeer hoge kwaliteit of de bijzondere colliers ontworpen door Giovanni Raspini, echte blikvangers! Heb je behoefte aan wat kleur kijk dan eens in de collectie van Coeur de Lion.

Als je deze collecties hebt bekeken en je wilt nog meer zien dan is er nog veel meer keuze. Bijvoorbeeld uit het aanbod van Lelune parels met een glamour twist of Diluca sieraden met een camee. Lapponia, Fabergé, Spark, Nicole Barr en Maman et Sophie hebben ook allemaal bijzondere colliers. Het sieradenmerk Maman et Sophie staat bijvoorbeeld bekend om de vervaardiging van leuke trendy halskettinkjes. Nicole Barr combineert als sieradenontwerpster de sieraden vaak met edelstenen en briljanten. Lapponia staat weer voor eigenzinnigheid en dat is ook zeker te zien aan de bijzonder fraaie designs. Zo heeft elk merk een eigen uniek karakter en is dat terug te zien in de sieraden van de merkcollecties.

Diamanten colliers, tijdloze klassiekers

Diamanten zijn eigenlijk niet als trend te bestempelen, want die zijn tijdloos te noemen, maar passen wel helemaal in het hedendaagse modebeeld. Een collier bezet met diamanten is letterlijk en figuurlijk een schitterend cadeau waar je levenslang plezier van hebt. Je diamanten collier is het stralende middelpunt van iedere outfit. Diamanten worden in colliers vaak gecombineerd met een parel, smaragd, saffier of robijn.

Gouden colliers met een diamant Zilver.nl

Wat vind jij leuk?

Weet je al wat je leuk vindt en wat voor type halssieraad je gaat kopen? Of wil je eerst eens een beeld krijgen van wat Zilver.nl allemaal te bieden heeft? De collecties staan voor je klaar en je hebt alle tijd om op je gemak te shoppen. Heb je een vraag? Laat het ons dan weten. Bijvoorbeeld via de live chat als die beschikbaar is of door even te bellen tijdens de openingstijden naar 020-4033653. Als je het perfecte halssieraad hebt gevonden, bestel je deze gemakkelijk online en het leuke is dat wij er een feestelijk pakketje van maken. Koop je de ketting voor iemand anders? Misschien is het dan leuk er een felicitatiekaartje bij te doen. Je persoonlijke boodschap schrijft een medewerker met de hand op het kaartje. Vergeet ook niet dat je bij Zilver.nl als je vaker komt shoppen in aanmerking komt voor de vaste klantenkorting. Wil je wat laten graveren? Dat verzorgen wij ook graag voor je.

Lees ook;

Ringen, romantische sieraden

De magie van diamanten en edelstenen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *