Expositie van Giovanni Raspini komt naar Broek in Waterland

Geplaatst door

Giovanni Raspini een beeldhouwer in zilver

Al vele jaren verkopen wij met veel plezier de zilveren sieraden en het zilverwerk van Giovanni Raspini. Het zilver van Raspini is herkenbaar en duidelijk anders, opvallender dan al het andere zilver.

De Raspini collectie begon heel klein maar is inmiddels heel groot en bekend geworden. Twee keer per jaar ontwerpt Giovanni een nieuwe collectie. Deze spraakmakende collecties krijgen reviews in bladen zoals de Italiaanse Vogue, Vanity Fair en Elle. Inmiddels heeft Raspini flagstores in vele grote steden zoals; Rome, Napels, Monaco en München.

Giovanni Raspini sieraden ontwerpen
Giovanni Raspini bezig met zijn sieraden ontwerpen

Giovanni Raspini de architect

Het levensverhaal van Raspini is heel bijzonder. Van huis uit is hij architect en ontwerper van meubels en mode. Sinds 1972 maakt hij in zijn studio op een berg in Toscane sieraden. Hij is een eclectische ontwerper die verschillende stijlen combineert. Hij maakt onder meer gebruik maakt van de verlorenwasmethode, om kleine juwelen met een hoge maatnauwkeurigheid te ontwerpen.

De tentoonstelling “Argenterie Fantastik” van Milaan naar Broek in Waterland

In 2012 besloot Giovanni om zijn meest bijzondere ontwerpen met dierenvormen te bundelen in de tentoonstelling ‘Argenterie Fantastìk’. deze tentoonstelling is in oktober van dat jaar in Milaan in première ging. ,,Een expositie die je niet mag missen,” schreef Vogue na de opening. Daarna reisde de tentoonstelling door Italië en onlangs naar München. Vandaaruit komt hij nu dus speciaal naar Nederland naar onze winkel in Broek in Waterland!

2608_z_31

Neckplace en Superbangles in Broek in Waterland

De expositie toont met dieren en bloemen versierde juwelen zoals de NECKplace collectie ’the place of sensations where life is beautiful” en de zilveren Superbangles, unieke armbanden, liited editions, brede gehamerde spangarmbanden met koraal, glas, veren en veel meer. Maar ook huishoudelijke artefacten zoals een champagnekoeler met krokodillen of een leeuw en met wilde dieren versierde fotolijsten. Zilveren borden en schalen gelardeerd met krokodillen of varkens, een bierpul in de vorm van een doodshoofd, kandelaars als de Toren van Babel en een zilveren olifant als bestekhouder.

Bijzondere zilveren armbanden van Giovanni Raspini
Superbangles van Giovanni Raspini

Komt het zien!

De Animalier collectie en de juwelencollecties Superbangles en Neckplace zijn bij ons te bewonderen op de vrijdagen 20 & 27 november en de zaterdagen 21 & 28 november, natuurlijk onder het genot van een glas Toscaanse wijn aangeboden door Giovanni.
Andere dagen en tijden op afspraak.

Zilver collier slang van Giovanni Raspini
Neckplace collier slang van Giovanni Raspini

Een persoonlijk bericht van Giovanni

Later vandaag ontvingen we dit bericht van Giovanni Raspini;

For the first time the creations by Giovanni Raspini will be shown in an exclusive event in collaboration with Old Memories. In the beautiful setting of Broek in Waterland on November 20-21 and 27-28.

“I am enthusiastic to have a great presentation of our pieces in such a frame as Old Memories” says Giovanni Raspini. “The Villa, the park, the exquisite taste of Miss Ursula in selecting the best production around the world for presenting in the Netherland market the most unique and exclusive pieces. Our Tuscany inspirational world transformed in silver shapes, following our sensitivity, finds a perfect set in Holland.”

U snapt het we er trots op dat deze prachtige collectie naar ons toe komt!

lees ook;

Zilveren sieraden onderhouden, schoonmaken en dragen

Valentijn, vier de liefde! Geef een blijvend cadeau