Een bijzonder voorwerp, een theetrechter!

Geplaatst door

Een theetrechter

Lang geleden kochten en verkochten we een mooi zilveren voorwerpje dat wij nog niet eerder hadden gezien. Een zilveren koker met een platte, rechte achterzijde, de boven- en onderzijde afgewerkt met een mooi parelrand. Het voorwerpje was gemaakt door Van Kempen te Voorschoten rond 1900. Het voorwerpje viel op door de kwaliteit: zwaar uitgevoerd en mooi gemaakt.

Bij een bezoek aan het museum te Joure www.museumjoure.nl lag tot verbazing van onze koper hetzelfde voorwerpje in de vitrine, omschreven als een theetrechter om theebusjes te vullen. De trechter lag in de vitrines van de afdeling over Douwe Egberts.

 

Vitrine Museum Joure
Vitrine Museum Joure
Bijschrift Museum Joure
Bijschrift Museum Joure
Vitrine Museum Joure theetrechter
Vitrine Museum Joure theetrechter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2022 kregen we opnieuw een theetrechter in de collectie

In 2022 kwamen we nog een theetrechter tegen, deze was gemaakt door C.P. t’Hart te Den Haag in 1913. Een groot, heel stevige exemplaar afgezet met parelranden en voorzien van een hangoogje.

Zilveren theetrechter gemaakt door t'Hart Den Haag in 1913

 

 

Heeft u meer informatie over deze trechters dan horen we het natuurlijk graag! We willen graag weten voor wat voor theebusjes deze trechters gemaakt zijn en of ze in opdracht gemaakt zijn en natuurlijk is alle andere informatie ook van harte welkom.

Lees ook in ons blog:

Een heel bijzonder antiek zilver object…

Waarom de keuze voor zilver

Bekijk ook de collectie van Zilver.nl:

Antiek zilver