Bastian Inverun, design in zilveren sieraden

Geplaatst door

Ruim een jaar geleden werden we getipt door een agent dat de zilveren sieraden van Bastian Inverun echt bij ons pasten. Een perfecte match want de kwaliteit, de ontwerpen en het complete verzorgde pakket, inclusief een vertegenwoordiger naar ons hart, waren het direct voor ons. Het zijn vaak ook de vergeten details die wij zo belangrijk vinden: het stekertje op de goede hoogte van de oorbel, een grote pusset zodat de oorbel niet naar voren gaat hangen, colliers met makkelijk zelf te openen sluitingen en sieradensets met keuze uit verschillende grote oorbellen en colliers.

zilveren sieraden van Bastian Inverun

Bastian Inverun

Bastian Inverun is in 1974 opgericht door een Duitse juwelier. Inmiddels werken er bij Bastian 20 bevlogen medewerkers in het hoofdkantoor in Bremen. Hier ontstaan de eerste ideeën voor nieuwe collecties, worden ontwerpen gemaakt en de sieraden verzonden naar juweliers over de hele wereld. Bij Bastian hechten ze veel waarde aan de verwerking van kostbare materialen van topkwaliteit en een uitstekende afwerking. De ontwerpers van Bastian creëren keer op keer kleine en grote kunstwerken, sieradenkunst samen met de beste sieraden ontwerpers van Europa. De sieraden van Bastian worden gemaakt om vele jaren draagplezier van te hebben. De filosofie van Bastian is vrij simpel; ze willen unieke sieraden maken die de persoonlijke stijl en individualiteit van vrouwen met een sterk karakter benadrukken.

Het bedrijf is nog steeds voor 100% particulier eigendom, wat bijdraagt aan het eigen gezicht en de kwaliteit. Seizoen na seizoen komt Bastian met nieuwe collecties die met veel enthousiasme door juweliers en hun klanten worden ontvangen.

De nieuwe herfst/wintercollectie van Bastian

Bastian lanceert voor de herfst/winter vier nieuwe lijnen; Chessboard, Prisma, Infinite twist en The fairytale leaf. Deze collecties zitten vol  nieuwigheden, innovatief design ontwerpen en spannende combinaties. Dat samen met de hoge kwaliteit die we van Bastian gewend zijn maken ons verliefd!

De chessboard collectie

De chessboard collectie bevat sieraden van ontwerper Dietmar Sebastian, die opvallen dankzij een dambordoppervlakontwerp. Een symbolisch ontwerp!

Chessboard zilveren sieraden collectie van Bastian Inverun

Prisma Collectie

De nieuwe Prisma collectie is geometrisch geïnspireerd en belooft een echte blikvanger te worden voor het komende seizoen. Deze collectie is ontworpen door Catherine Niegel, een freelance ontwerpster die in Duitsland maar ook ver over de grenzen naam heeft gemaakt.

Bastian inverun oorstekers hart verguld Prisma collectieBastian Inverun zilveren ring uit de Prisma collectieHart hanger van gematteerd zilver uit de Prisma collectie van Bastian InverunZilveren oorstekers gematteerd hart uit de Prisma collectie van Bastian Inverun

Infinite Twist

Optisch eindeloze wendingen worden weerspiegeld in het design van de Infinite Twist Collectie. De collectie is ontworpen door de design broers Philipp & Dan Reiffert.

Infinite Twist zilveren sieraden collectie van Bastian Inverun

The Fairytale Leaf

The fairytale leaf collectie is ontworpen door Kaja Gjedebo, een nieuwe ontwerper bij Bastian. De collectie valt op door het gebruik van organische vormen, die aan zowel verspreide bloemen als verwaaide herfstbladeren doen denken.

The Fairytale Leaf Collection van Bastian Inverun

 

De ontwerpers van Bastian

De ontwerpers van Bastian werken voortdurend aan nieuwe creaties. Ze laten zich inspireren door natuurlijke vormen, mooie verhalen of de expressieve kracht van edelstenen en materialen. De weg naar het voltooide sieraad is vaak lang en zwaar. Vele tekeningen en prototypen gaan vooraf aan het ontstaan van een nieuw sieraad.

Kaja Gjedebo nieuwe ontwerpster bij Bastian

Kaja Gjedebo ontwerpster van The Fairytale leaf collectie van Bastian

Nieuw bij Bastian dit najaar is ontwerper Kaja Gjedebo, een Noorse sieraden designer. Ze werd verliefd op sieraden tijdens haar opleiding als meubelontwerper aan het Edinburg College of Art. In tegenstelling tot meubeldesign, gaat het bij het maken van sieraden niet om zaken als comfort, maar om hoe sieraden eruitzien op het lichaam. “Ik word geïnspireerd door mijn ochtendwandelingen in het bos voor mijn huis, de architectuur en de stedelijke details. De eindeloze mogelijkheden om een vel papier te vouwen houden nooit op me te fascineren”, aldus Gjedebo. Het is haar passie om kunstwerken te maken die de schoonheid en persoonlijkheid van de draagster benadrukken.

The Fairytale leaf collectie van Bastian Inverun

 

Catherine Niegel

Catherine Niegel ontwerpster bij Bastian Inverun

Goudsmid en gediplomeerd ontwerpster Catherine Niegel is werkzaam als freelancer voor Bastian Inverun sinds 2002. Haar emotionele ontwerpen maken elk van haar ontwerpen tot een topstuk. Haar ontwerpen zijn stuk voor stuk prachtig, ze is ook de designer voor de nieuwe Prisma collectie en de intertwined collectie.

 

Dan & Philipp Reiffert

Philipp en Dan Reiffert sieraden ontwerpers voor Bastian Inverun.

De ontwerpen van Dan en Philipp Reiffert zijn cool, individueel en compromisloos. De broers maken zilveren sieraden die je je blijft herinneren. De twee goudsmeden halen hun inspiratie uit de kleine dingen in het leven. In het ontwerp proces ontstaan unieke stukken die vrouwen met liefde dragen! De nieuwe najaarscollectie Infinite Twist is van hun hand.

Zilveren sieraden ontworpen door Philip en Dan Reiffert voor Bastian Inverun.

Annette Kowalsky

Annette Kowalsky sieraden ontwerpster voor Bastian Inverun
Annette Kowalsky sieraden ontwerpster voor Bastian Inverun

De ontwerpen van horlogemaakster en goudsmid Anette Kowalsky zijn een eerbetoon aan de sensualiteit en vrouwelijke elegantie. Haar authentieke sieraden zijn uniek en hebben vrouwelijke vormen. “Sieraden zijn voor mij een belangrijk stuk van de alledaagse cultuur zonder alledaagsheid. Het is de unieke uitdrukking van stijl, creatief ontwerp en casual elegantie die tot in de perfectie is vervaardigd” volgens Annette Kowalsky.

Anette Kowalsky sieraden ontwerpster voor Bastian Inverun

Dietmar Sebastian

Dietmar Sebastian sieraden ontwerper bij Bastian Inverun

Dietmar Sebastian is een sieradenontwerper uit Osnabrück. Het onderscheidende kenmerk van de sieraden van Dietmar Sebastian is het oppervlakontwerp. Toen hij in de jaren 90 begon met het maken van sieraden met een ruwe oppervlaktestructuur was het een sensatie. Hij is een minimalist onder de ontwerpers, de kunst van het weglaten is zijn principe. Hij is niet geïnteresseerd in decoratieve toepassingen op zijn sieraden, alleen de zuivere vorm telt. “Ik verzin geen vormen, ik interpreteer ze.” aldus Dietmar Sebastian. Dietmar heeft dan ook een grote schare fans die houden van de eenvoud van zijn ontwerpen. Hij is de ontwerper van de Chessboard collectie van dit najaar.Sieraden van Bastian Inverun ontworpen door Dietmar SebastianDe ontwerptaal bij Bastian Inverun

De ontwerpen van Bastian Inverun rebelleren tegen de willekeur en trendy grillen van de huidige tijd. Bij Bastian Inverun worden sieraden ontworpen voor de eeuwigheid. Het zijn stijlvolle, tijdloze ontwerpen van hoge kwaliteit.

“Dingen creëren die stilstaan in de tijd op het moment van de creatie en die ons hart laten kloppen, dat is onze motivatie” volgens Dan & Philipp Reiffert, ontwerpers bij Bastian Inverun.

Ontwerpschets van een sieraad van Bastian Inverun
Ontwerpschets van een sieraad van Bastian Inverun

Van ontwerp naar sieraad

De mooiste sieraden creaties ontstaan waar de overgang van inspiratie naar passie vloeiend is. Het begint met een idee, dat met liefde en toewijding op papier wordt getekend en eindigt met een perfect gevormd en draagbaar sieraad. Een sieraad dat het hart van de draagster sneller doet kloppen.

De bestsellers van Bastian

Absolute bestsellers uit de Bastian Inverun collectie zijn de doortrekoorbellen. Deze 3D ogende oorbellen/creolen zijn er in drie kleuren en in verschillende vormen.

Zilveren doortrekoorbellen van Bastian Inverun
Zilveren doortrekoorbellen van Bastian Inverun

Bastian heeft sieraden voor elke vrouw, leeftijd speelt geen rol

In de collectie van Bastian is voor ieder type vrouw wel een passend sieraad te vinden. De kwaliteit van de sieraden en gebruikte edelstenen is top daarom is een sieraad van Bastian een investering in jezelf waar je heel lang plezier van hebt.

 

Bekijk;

de Bastian Inverun sieraden collectie van Zilver.nl

Lees ook;

Lapponia, de nieuwe spraakmakende Kuu collectie

Lapponia sieraden, kunstwerkjes op zich

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *