Nicole Barr zilveren juwelen met emaille

/, Toon alle artikelen, zilver.nl nieuws/Nicole Barr zilveren juwelen met emaille

Nicole Barr zilveren juwelen met emaille

By |2018-04-05T23:19:00+00:00april 2nd, 2012|Over juwelen, Toon alle artikelen, zilver.nl nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Nicole Barr zilveren juwelen met emaille

Een nieuw merk bij zilver.nl, Nicole Barr sieraden met emaille

Wat is er zo speciaal aan de Nicole Barr juwelen?

Het verhaal begint in de jaren ’80 met een klein bedrijf met een bijzondere focus op het werk en de kunst van het emailleren. Er werd begonnen met de eenvoudigste emaille techniek genaamd cloisonné (cellen van glas begrensd door fijne draden). Dit bleek slechts het begin, het cloisonné werd aangevuld met sieraden met plique a jour (miniatuur glas in lood)  en champleve  emaille (het emailleren van een bewerkt oppervlak) en basse -taille (stempelen van een oppervlak met een fijn gedetailleerd patroon) bekend geworden door Faberge en Cartier.

nb0121wa broche libel met vensteremaille van Nicole Barr

nb0121wa broche libel met vensteremaille van Nicole Barr

De kunst van het emailleren in combinatie met de edelmetalen zilver en goud maken de juwelen kleurrijk, aantrekkelijk en uniek. Het aanbod van Nicole Barr sieraden is zeer breed van klassieke Art Nouveau of Deco stijl tot moderne ontwerpen.

Bekijk;

Onze collectie Nicole Barr sieraden

Lees ook:

Coeur de Lion sieraden geven kleur aan je outfit

Lapponia sieraden, kunstwerkjes op zich

About the Author:

Ursula Boonstra - de Jonge is de initiatiefnemer van dit blog over zilver en sieraden. In 1991 besloot Ursula samen met haar man Michel de Jonge om van hun hobby, antiek zilver verzamelen, hun beroep te maken. In de ruim 27 jaar zilver inkopen, bestuderen en verkopen is de kennis enorm gegroeid, deze kennis willen ze graag met u delen, vandaar dit blog.