Vakmanschap in oud en nieuw zilver

Geplaatst door

Nieuw zilver, vakmanschap van de beste zilversmeden

Ongeveer 10 jaar geleden zijn wij langzaam begonnen met de verkoop van nieuw zilver en juwelen. Vele klanten kwamen bij ons en wilden bijvoorbeeld 5 fotolijstjes om cadeau te geven of voor alle kinderen dezelfde geboortebeker of rammelaar. In oud of antiek zilver zijn deze opdrachten niet uit te voeren dus zijn we ons gaan verdiepen in de wereld van nieuw zilver en juwelen.

vakmanschap van de zilversmeden van Carrs
Nieuw zilverwerk van de zilversmeden van Carrs

Staar je niet blind op oudheid maar ga voor kwaliteit

Hr. B.W.G. Wttewaall gaf ons in onze begintijd al de tip mee; ‘staar je niet blind op de leeftijd van een item maar ga altijd voor kwaliteit, vroeger waren er ook amateurs’. Hij had en heeft gelijk. In de wereld van goud- en zilversmeden vinden we nog steeds veel ambachtelijk vakmanschap. Dit zijn mensen met passie, ware kunstenaars in hun vak.

Het antiek van de toekomst

Het nieuwe zilver op onze website en in onze winkel komt bij deze vakmensen vandaan. De één heeft het overgenomen van zijn vader en voorvader, de ander heeft het geleerd van een meester en heeft het bedrijf verder voortgezet. Stuk voor stuk zijn het mensen met liefde voor hun vak. Ook deze wereld van het nieuwe zilver en goud is erg boeiend. Wij vinden het fijn om items van deze toppers te verkopen, het is tenslotte het antiek van de toekomst.

Deze Nederlandse en Engelse zilversmeden hebben het in deze tijd moeilijk door de komst van goedkope reproducties van mindere kwaliteit uit het buitenland, door de hoge zilverprijs en door de financiële crisis. Ook hebben vele juweliers liever een duur horlogemerk in de etalage dan een stukje zilver.

Ons hart ligt bij deze vakmensen die de tradities hoog houden en met liefde en toewijding werken aan een prachtig product. Dat stuk zilver wat weer generaties lang bij feestelijke gebeurtenissen gebruikt kan worden. Misschien zit hier wel de grootste waarde van het bezit van zo’n prachtig stukje vakwerk. Het zorgt in een steeds veranderende wereld voor een stukje verbondenheid en blijvends.

zilversmid-zilver.nl

Lees ook:

Het maken van een broodmand

De cultuur historische zilver collectie van Begeer

Bekijk ook:

De collectie nieuw zilver van Zilver.nl