Zilver bestek, een prachtig bezit voor generaties

Geplaatst door

Een mooi zilveren bestek is een dagelijks terugkerend genoegen.

Een gedekte tafel met zilver bestek, sprankelend kristal en een damasten tafelkleed, een genot om aan plaats te nemen!

ontbijt zilver bestek uit Utrecht
Prachtige ontbijtcouverts uit de 18e eeuw

Zilver bestek al bijna 30 jaar onze passie

Al bijna 30 jaar zijn we ‘gek’ van tafelzilver, vele zilveren vorken, lepels, messen en complete sets gingen door onze handen. Heel veel klanten eten alweer jaren met groot plezier van eerste klas zilver bestek. Zelfs wanneer van het tafeldekken niet veel werk is gemaakt, blijft het eten met zilver een genot. Zilver geleid de warmte dus tafelzilver voelt altijd warm aan wat heel fijn eet.

Echt zilver is het neusje van de zalm, het is het ideale materiaal om van elke lepel en vork een stukje zilversmeedkunst te maken. De steel slank in de hals en breder naar de onderzijde. Het lof in de verbinding aan de achterzijde, de ronde of rechte schouder en de ronde of ovale lepelbak. Zilver ademt traditie en cultuur en geeft de maaltijd stijl en sfeer. Het feit dat tafelzilver uit drie eeuwen nog steeds dagelijks wordt gebruikt geeft het prettige gevoel dat men met zilver iets heeft dat zijn waarde en plezier generaties lang behoudt.

Zilveren cassette naar ontwerp van Gustav Beran
Zilver bestek naar ontwerp van Gustav Beran

De keus voor het model

Bij de aanschaf van een zilver bestek is de keus voor het model van groot belang. Het bestek gaat immers generaties lang mee en moet u dus blijven bekoren. Bekijk alle modellen goed en sorteer net zolang tot de modellen overblijven die u het meest aanspreken. Daarna is het belangrijk wat u wilt, het bestek in één keer aanschaffen of zilver bestek gaan sparen. Wij kunnen u vertellen welke modellen nog goed te verzamelen zijn en welke modellen we bijna niet meer tegenkomen.  Het leuke van de Nederlandse tafelzilver is dat er vaak cassettes van meer dan 300 stuks van zijn gemaakt. Zo heeft u keus uit heel veel mooi zilver schepwerk. Geweldig om te verzamelen, zo mooi handwerk.

Kritisch kijken bij de aankoop van zilver bestek

Niet al het tafelzilver is mooi of nog in bruikbare staat. Wij zijn dan ook zeer kritisch en bekijken ieder bestekdeel nauwkeurig. De rand van de lepelbak mag niet scherp zijn en de punten van de vorken mogen niet stomp, dun of scheef zijn. Ook mogen de tanden niet opnieuw aangezet zijn. Overweegt u de aanschaf van zilver bestek, koop het dan bij een specialist zodat u zeker weet dat uw tafelzilver generaties lang meegaat!

 

Bekijk onze grote collectie tafelzilver

Lees ook;

Geschiedenis van bestek

De eetkamer

Oude zilveren messen, een zoektocht