Kraamcadeau van zilver – de top 10! Bekijk ze nu

Geplaatst door

Een blijvend kraamcadeau van zilver,

Al eeuwen wordt er bij geboortes zilver cadeau gedaan. Ook jonge ouders van nu geven in enquêtes aan het liefst een blijvend zilveren kraamcadeau te ontvangen en dan natuurlijk voorzien van een gravering met de naam van de baby! Rompertjes en speelgoed zijn leuke geboortecadeaus maar na een korte periode verdwijnen ze en zijn ze vergeten. Een geboortecadeau van zilver is blijvend. Er is tegenwoordig heel veel keus in zilveren en verzilverde kraamcadeaus:

Zilveren rammelaars en bijtringen het meest geliefde baby cadeau bij jonge ouders.

  1. Een zilveren rammelaar of bijtring of zoals ze het vroeger noemden de zilveren rinkelbel werd al gegeven in de zeventiende eeuw.  De zilveren rammelaar diende als een soort amulet en moest de baby beschermen tegen gevaren. Het geluid van de belletjes jaagt de boze geesten en ziektes weg. De zilveren rammelaar werd vaak boven de wieg opgehangen aan een fluwelen lint.  Het is nog steeds een mooie gedachte, de zilveren rammelaar wordt dan ook heel veel gegeven. Het merendeel van de rammelaars kan voorzien worden van een gravering. De zilveren rammelaar is voor de baby een leuk speelgoed en als de tandjes beginnen te kriebelen komt de bijtring goed van pas. Er is veel keus in zilveren en verzilverde rammelaars en bijtringen. Zo zijn er de altijd populaire klassiekers; rammelaar bal, bel en klok. Maar er zijn ook lieve rammelaars met dierfiguren en rammelaars met bekende figuurtjes zoals Nijntje en Woezel & Pip. Deze zilveren en verzilverde rammelaars worden vaak al decennia gemaakt door dezelfde zilversmeden. De malen van de rammelaars worden steeds doorgeven aan de volgende generatie. Zo herken je vast jouw rammelaar tussen de lijst! Een prachtig kraamcadeau.
Zilveren rammelaar bal met een parelrand, graveerbaar
Zilveren rammelaar bal parelrand

Een zilveren spaarpot, geef de kleine zijn eerste ‘centjes’.

2. Zilveren en verzilverde spaarpotten zijn ook altijd leuk om te geven. Bij een babyshower, als kraamcadeau of bij een kinderverjaardag. Is de spaarpot in de babykamer eerst nog een sierobject als de kleine groter wordt kan deze spelenderwijs leren sparen. Altijd leuk om de peuter of kleuter een ‘centje’ te geven! Zilveren spaarpotten zijn er in klassieke modellen met een parelrand of een filetrand.  Er is ook een porseleinen spaarvarken met een zilveren inwerkgleuf, zo leuk. Verzilverde spaarpotten zijn er in heel veel verschillende modellen, vormen en figuren; Nijntje, een hondenhok met Woezel & Pip, een trekker, een berenprinses en vele andere lieve dierfiguren. Natuurlijk kunnen al deze leuke spaarpotten gegraveerd worden met de naam van de kleine, het “eigendomsbewijs” van de spaarpot!

zilveren spaarpotten een mooi kraamcadeau
Grote keus in verzilverde spaarpotten

Spelenderwijs zelfstandig leren eten met een zilveren kinderbestek.

3.  Zilveren en verzilverde kinderbestekjes zijn bruikbare, blijvende cadeautjes bij een geboorte of bij een eerste verjaardag. Het maakt het zelfstandig leren eten voor de kleine een feest. Er is zilver kinderbestek in de klassieke modellen Haags Lofje, Hollands Glad, Puntfilet, Parelrand etc. Er zijn ook zilveren kinderbestekjes met dierfiguurtjes zoals beer en konijn. Verzilverde en stalen kinderbestekjes zijn er in vele vrolijke setjes en samenstellingen. Kinderbestekjes van bekende en minder bekende figuurtjes zoals Wickey de Viking, Nijntje, Kikker, Snoopy, Frozen, Carrs en veel meer. Zowel de zilveren, verzilverde als de stalen kinderbestekjes zijn vaatmasmachine bestendig.

Een zilveren kinderbeker met naam en geboortedatum of familie wapen een blijvend kraamcadeau.

4. Zilveren en verzilverde kinderbekers of doopbekers zijn er in diverse modellen glad of met een parelrand, recht of in tulpvorm of met de afbeelding van een beertje. Natuurlijk kunnen we op de zilveren kinderbekers uw familiewapen, bedrijfslogo of een lief hartje bij de naam graveren of natuurlijk de naam en de geboortedatum mooi gecentreerd onder elkaar. De zilveren kinderbekers worden door één van de laatste Nederlandse Top zilversmeden voor ons gemaakt in een extra zware uitvoering zodat de gravering er mooi vol in gegraveerd kan worden.

De baby valt in slaap bij de zachte muziekjes uit de zilveren speeldoos.

5. Een vrolijke deuntje bij de wieg uit een mooie zilveren muziekdoos met een parelrand of filetrand of uit een verzilverd speeldoosje van Nijntje of beer. Natuurlijk kunnen we de muziekdoosje graveren met de naam van het kindje. De zilveren speeldoosjes worden gemaakt door onze zilversmid, ze zijn er in diverse vormen en maten en spelen allemaal een lief deuntje wat je, je altijd blijft herinneren. De verzilverde speeldoosje komen van Zilverstad, een firma die al decennia de verzilverde geboortegeschenken in Nederland verzorgd. Lieve speeldoosjes met zachte muziekjes waar de baby mee in slaap valt, een heel fijn kraamcadeau.

Een lief deuntje uit een zilveren speeldoosje
Zilveren muziekdoosje, een mooi geboortecadeau.
Een eeuwenoude Hollandse traditie, de zilveren geboortelepel.

6. Zilveren geboortelepels worden al vanaf de 17e eeuw cadeau gedaan bij geboortes, mooie sierlijke zilveren lepels bekroond met een afbeelding die past bij het gezin, het beroep van de vader, of met een wens voor de kleine. De naam van de kleine wordt dan gegraveerd aan de achterzijde van de bak van de lepel, een prachtig blijvend zilver cadeau voor een geboorte.  Het geven van een zilveren geboortelepel is een echte Nederlandse traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. De mooie zilveren lepels worden dan ook door de beste Nederlandse zilversmeden gemaakt. De zilveren geboortelepels worden als het kind volwassen is en zelf een gezin gaat stichten weer meegegeven zodat de lepel bovenaan een nieuwe levensboom komt te hangen, een prachtige traditie.

Een zilveren haarlokdoosje, een herinnering voor de ouders een kleinnood voor de kleine.

7.Een klein zilveren doosje waar het eerste haarlokje in opgeborgen kan worden is een lief geboortecadeau. Het haarlokjedoosje is een blijvende herinnering voor de ouders en voor de kleine is het een kleine schat waar af en toe in gekeken kan worden.

De tandenfee bestaat echt, kleine tandjes in een zilveren tandendoosje!

8. Een zilveren tandendoosje, een doosje wat de kleine zal koesteren. Zilveren tandendoosjes zijn er in vele vormen en maten maar allemaal even schattig. Wisselen wordt een stuk leuker met zo’n leuk doosje om de kleine tandjes in op te bergen en ze zo aan iedereen te laten zien.

De eerst foto van de baby in een zilveren kinderfotolijstje.

9.Die ene bijzondere geboortefoto, het eerste flesje, het eerste lachje dat verdient een zilveren fotolijstje. Deze leuke kinderfotolijstjes zijn allemaal graveerbaar.

Nog meer keus in zilveren kraamcadeaus!

10. Er zijn nog veel meer zilveren en verzilverde kraamcadeaus zoals zilveren en verzilverde kapsetjes om de eerst haartjes mee te kammen. Ook zijn er geweldige rode schoentjes met een zilveren knopje! Heeft u een passend cadeau nodig voor een doop? Er zijn speciale zilveren en verzilverde doopcadeaus zoals een doopschelp, een doopkaars maar ook een verzilverde spaarpot en muziekdoos in de vorm van de ark van Noach.

Kijk eens rond en bestel het geboortecadeau van uw voorkeur!  Onze graveurs staan 6 dagen in de week klaar om de naam van de kleine vast te leggen. Natuurlijk pakken we het cadeau feestelijk voor u in!

Verras de jonge ouders met een blijvend kraamcadeau van zilver.nl.

Natuurlijk helpen wij u graag bij het bepalen van uw keus, u kunt ons altijd bellen 020-4033653, mailen info@zilver.nl of komt gezellig naar onze winkel in Broek in Waterland voor advies. 6 Dagen in de week zijn onze graveurs aanwezig die uw cadeaus voor de baby direct van een blijvende graveringen kunnen voorzien.

fotolijst van zilver voor die ene foto van dat mooie moment
Zilveren fotolijst voor de mooiste foto van de kleine

Bij een geboorte hoort Zilver (.nl)!

Lees ook;

Helaas geen zilver!

September is de geboortemaand!

Bekijk de grote collectie geboortecadeaus van Zilver.nl

5 reacties

    1. Onze zilveren rammelaars komen van verschillende zilversmeden. Op de zilveren rammelaars van Nederlandse zilversmeden staat of het volledige Nederlandse groot keur; leeuw, minerva, jaarletter en het meesterteken, de zilveren rammelaars met weinig ruimte om te keuren zoals de dierfiguren die zijn gekeurd op de ring met een zwaardje voor Nederlands klein keur en een meesterteken. De zilveren rammelaars die van buitenlandse zilversmeden komen die zijn vaak gekeurd met 925 dat is eerste gehalte sterling zilver en een Nederlands herkeur.

  1. Ik bestel al jaren mijn cadeautjes voor alle geboortes in de familie en vriendenkring bij jullie en krijg zulke leuke enthousiaste reacties, zo mooi ingepakt, gegraveerd en weer eens wat anders dan een rompertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *