Kerst open huis met lezingen door Martijn Akkerman

Geplaatst door

December is de drukste maar ook de gezelligste maand van het jaar bij zilver.nl. In december is onze winkel compleet in kerstsfeer iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 11 tot 17 uur. Maar ook zondag 17 december en woensdag 27 december zijn we geopend.

Kerst uitnodiging 2017

Op zaterdag 16, zondag 17 en woensdag 27 december komt Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en bekend van tussen Kunst & Kitsch en blauw bloed, lezingen geven, alle drie de dagen om 12 en 15 uur. Deze lezingen zijn inmiddels een traditie geworden die we graag voortzetten. Martijn Akkerman is een fijn mens met een gave, hij weet ontzettend veel over juwelen en over de draagsters en kan daar ook nog eens, op een sprankelende, onderhoudende manier over vertellen, het verhaal wordt altijd aangevuld met vele prachtige foto’s. Het lezingen uur is altijd te kort! Hoe gaat het in zijn werk: u reserveert een stoel voor de dag en het uur dat het u uitkomt om naar ons open huis en de lezing te komen. De dag van de lezingen halen we ons kantoor leeg en vullen het met stoelen en een projectiescherm. U komt die dag, een uur of een half uur voor aanvang van de lezing naar ons toe, drink gezellig een kopje koffie of thee en gaat dan met Martijn mee naar de lezingen ruimte en geniet van een uur glitter, soms een roddel en glamour uit drie eeuwen over filmsterren, artiesten, Koninginnen en stoute relaties maar ook over vondsten en alles wat Martijn is opgevallen op juwelengebied in 2017. Na afloop is er tijd voor vragen en kunt u rustig rondkijken in onze winkel. De lezing duurt een uur en is gratis, u moet wel van te voren reserveren want het zit altijd vol.

Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en bekend van Tussen Kunst & Kitsch en Blauw bloed.

Onze winkel is in december een bezoek meer dan waard. De ruim 120 vierkante meter is volledig in kerstsfeer en gevuld met prachtig antiek zilver, tafelzilver, juwelen en sieraden. In de winkel staan ongeveer 3000 artikelen uitgestald, de andere 10.000 artikelen van de webshop kunnen we ook allemaal aan u laten zien, die zijn in dezelfde ruimte aanwezig. Bent u op zoek naar een mooi zilver bestek om aan de kersttafel te gebruiken dan adviseren we u graag en laten u alle modellen en mogelijkheden zien. Michel is al 26 jaar iedere dag bezig met het inkopen, polijsten en poetsen van oud en antiek tafelzilver.  Zoek u een mooi juweel ook dan helpen we u graag, de keuze is groot met voor elk wat wils. Colliers, ringen, hangers, oorbellen, armbanden en horloges van vele bekende merken zoals Zinzi, MY iMenso, Boccia, Coeur de Lion, Bastian Inverun maar ook onbekendere pareltjes zoals Diluca, Raspini en niet te vergeten onze Home Collection gouden sieraden met briljanten en edelstenen. Van vele merken hebben we de complete collectie op voorraad. Ook voor een mooi stuk antiek zilver bent u bij ons aan het juiste adres, antiek zilver was onze eerste liefde die wij graag met u delen, antieke broodmanden, zilveren koektrommels, zilveren kandelaars en nog veel meer mooie oude stukken, we laten ze graag aan u zien. Wilt u een item laten graveren dan kan dat, onze graveurs zijn alle dagen aanwezig om direct met u te overleggen. Tijdens de lezingen dagen is het helaas niet mogelijk om een artikel direct te graveren maar dan kunnen we het altijd nasturen.

In het weekend van 16 en 17 december is onze zilversmid ook aanwezig om u meer te vertellen over zijn passie, het maken van nieuwe zilveren voorwerpen op ambachtelijke manier. Mark maakt prachtige zilveren kandelaars, zilveren kinderbekers, zilveren rammelaars, zilveren flessenbakken en meer. Alles wordt nog met de hand geforceerd uit platen zilver. Een bevlogen man, die u graag meeneemt in zijn wereld.

Onze zilversmid Mark in actie.

Onze winkel bevindt zich in het buitengebied van Broek in Waterland, ‘de schatkamer in de polder’, net iets buiten het dorpje tussen de weilanden staat onze winkel waar u voor de deur of bij onze overbuurman kunt parkeren en in alle rust van al het moois kunt genieten. Broek in Waterland is een klein pittoresk dorpje tussen Amsterdam en Volendam in.

Kom eens langs, wij, Michel en Ursula en ons geweldige team ontvangen u graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *