Een zilveren cassette van A. Bonebakker & Zoon te Amsterdam

Geplaatst door

Horen we de naam van A. Bonebakker & Zoon dan denken we direct aan het prachtige zilver wat deze zilversmid en zijn werkmeesters hebben gemaakt; de zilveren sleutels van Amsterdam die in 1811 werden overhandigd aan Napoleon en het zilveren servies voor Prins Willem II maar ook alle minder bekende maar niet minder mooie stukken handwerk. Natuurlijk gaan dan onze gedachte ook terug naar die indrukwekkende zilverwinkel op het Amsterdamse Rokin waar wij graag naar binnen keken maar niet echt naar binnen

durfden. Helaas is die winkel gesloten en wordt er geen nieuwe zilvergeschiedenis door A. Bonebakker geschreven. Gelukkig komen er nog steeds mooie oude stukken zilver en tafelzilver van Bonebakker bij ons binnen zoals deze 12 persoons zilveren cassette in model antiek filet eventueel met bijpassend visbestek, gemaakt van 1e gehalte zilver, een sieraad op tafel!

Tafelzilver van Bonebakker

3 reacties

 1. Dag Ursula,
  in onze kringloopwinkel kregen wij een trancheercouvert aangeboden in een cassette van de firma Bonebakker, maar volgens de keurmerken was de zilversmid Jilles Limburg. De heften van het couvert zijn 1ste gehalte zilver. Ik kwam de naam van Jilles Limburg nergens tegen als zilversmid die in opdracht van de firma Bonebakker werkte. Is er meer over hem bekend? Ik zou graag wat meer van de achtergrond van het (prachtige!) couvert weten.
  Vriendelijke groet, Magda van Veen

  1. Goedemorgen Mvr. M. van Veen,

   Wat mooi! Jilles Limburg is een Amsterdamse zilversmid die heel veel mooi zilver heeft gemaakt waaronder zilveren heften in combinatie met stalen lemmets. A. Bonebakker kocht zilverwerk in bij vele zilversmeden dus het is goed mogelijk dat Bonebakker het couvert bij Jilles Limburg heeft ingekocht en in zijn winkel heeft verkocht.

   Vriendelijke groeten,
   Ursula
   https://zilver.nl

   1. Goedemorgen Ursula,
    bedankt voor uw reactie.
    Fijn om belangstellenden wat meer informatie te geven zodat het bij een liefhebber terechtkomt.
    Vriendelijke groet,
    Magda van Veen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *