Als zilver spreken kan.

/, Toon alle artikelen/Als zilver spreken kan.

Als zilver spreken kan.

By |2018-04-07T13:39:27+00:00september 23rd, 2010|Musea, Toon alle artikelen|Reacties uitgeschakeld voor Als zilver spreken kan.

Verrassingen uit particuliere verzamelingen

De tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van het 7de lustrum van de Nederlandse Zilverclub en duurt tot en met 21 november 2010.

De Zilverclub is een besloten club die in 1975 ontstond met het bezoek aan een zilvertentoonstelling. Het bevorderen van antiek en hedendaags zilver, liefde voor het ambacht en het overbrengen van kennis staat hoog in het vaandel. De Zilverclub publiceert het jaarboek de Stavelij met artikelen over uiteenlopende zilveronderwerpen. Eens per drie jaar wordt de Zilveren Kroon, een wisselprijs, uitgereikt aan een organisatie die zich verdienstelijk heeft ingezet voor het Nederlandse zilver.

Op de tentoonstelling is een selectie te zien uit de verzamelingen van leden. Via een audiotour vertellen zij hoe zij ooit zijn begonnen en geven zij een toelichting op enkele bijzondere voorwerpen die op de tentoonstelling zijn geëxposeerd. Zo komt men als het ware privé bij de verzamelaar op bezoek. ALS ZILVER SPREKEN KAN. Verrassingen uit particuliere verzamelingen toont de passie van zilververzamelaars. Of men grote en dus vaak kostbare voorwerpen verwerft of leuk betaalbaar zilver, voor allen is het plezier dat men eraan beleeft het belangrijkst.

Bekijk ook:

de website van de Nederlandse zilverclub

Lees ook:

De cultuur historische collectie van Begeer

Zilverwerk met een sociaal randje

Nederlands klein zilverkeur, het zwaardje

About the Author:

Ursula Boonstra - de Jonge is de initiatiefnemer van dit blog over zilver en sieraden. In 1991 besloot Ursula samen met haar man Michel de Jonge om van hun hobby, antiek zilver verzamelen, hun beroep te maken. In de ruim 27 jaar zilver inkopen, bestuderen en verkopen is de kennis enorm gegroeid, deze kennis willen ze graag met u delen, vandaar dit blog.