Ik ben gek op ringen, draag er altijd meerdere bij elkaar. Ik ben ook echt aan ze gehecht, weet nog wanneer ik ze heb gekregen en van wie. Soms komt er een nieuwe bij en gaat er een ander even terug in zijn doosje. Mijn trouwring doe ik niet graag af, die hoort gewoon te zitten waar hij hoort. Als hij er niet is zit er een klein wit streepje wat me er telkens aan herinnert dat er iets mist.

Ringen

Een ring is een sieraad dat bij iedereen prachtig staat en de eigen persoonlijkheid versterkt. Er zijn bovendien allerlei speciale uitvoeringen met een extra betekenis. Bijvoorbeeld om de liefde aan elkaar te erkennen. Of om het huwelijk te bezegelen. Ringen zijn verreweg de meest populaire sieraden die er zijn. Dat heeft natuurlijk een reden en een oorsprong. Zo schuilt er een symbolische betekenis achter. Daarom is het interessant om er wat meer van te weten te komen en de geschiedenis ervan te ontdekken. Het sieraad heeft een lange historie en door de eeuwen heen zijn er vele beroemde ringen vervaardigd die zelfs nu nog bekend zijn.

gouden en zilveren ringen met stenen

Geschiedenis van ringsieraden

De geschiedenis voert terug naar het oude Griekenland, waar ongeveer drie eeuwen voor Christus het concept van de trouwring is ontstaan. Het sieraad werd aan de vierde vinger van de hand gedragen. Dat is de ringvinger en deze staat door de aanwezige ader met het hart in verbinding. Opmerkelijk is overigens dat in het verre verleden het alleen de vrouwen waren die het sieraard om de vinger droegen. Het werd als een teken van bezit gezien als een man een vrouw had die het sieraad om de vinger droeg. In Nederland is het ronde sieraad al eeuwen een onderdeel van de huwelijksceremonie. Vooral in de katholieke kerk, maar tijdens de reformatie zagen de protestanten er vanaf. In de negentiende eeuw kwam daar weer verandering in nadat ook de protestanten zich weer meer op de symboliek van de huwelijksring richtten. Er deed zich wel een opmerkelijk verschil voor. De katholieken dragen de trouwring om de linkerhand aan de ringvinger en de protestanten om de ringvinger aan de rechterhand.

ringen

Gouden trouwring gemaakt omstreeks 1550. Collectie Het Rijksmuseum.

Symboliek

Er zit een belangrijke symboliek achter een ring voor altijd. Het is dan ook een dierbare ring die geliefden elkaar tijdens de huwelijksplechtigheid aan elkaars vinger schuiven. Dat is het moment waarop gewacht is nadat de vraag Wil je…. natuurlijk op een bijzonder romantische manier is gesteld. Wil je…. is de vraag waarop volmondig ja gezegd wordt en een verlovingsring een periode inluidt met onder meer een zoektocht naar DE gouden ringen, zilveren ringen of naar titanium ringen. De periode waarin voor het huwelijk vooral naar een gouden ring werd gekeken, is wat dat betreft voorbij. Tegenwoordig is de keuze uit damesringen en herenringen veel groter en gevarieerd, maar het symbolische karakter is er uiteraard nog wel. De symboliek uit zich namelijk in het ontbreken van een einde. De ring voor altijd is net als de liefde voorbestemd om voor eeuwig te zijn! In de werkplaats van Christian Bauer worden nog steeds trouwringen gemaakt die een lang, eeuwig huwelijk meegaan!

 

Beroemde verlovingsringen

Er zijn ringen die de mensen bijblijven of zelfs in het geheugen gegrift staan. Wie kent niet de verlovingsring van prinses Diana of van koningin Victoria. De verlovingsring van prinses Diana met saffier en briljant is misschien wel de meest gekopieerde ring ooit. Na haar dood koos prins Harry de ring als aandenken aan zijn moeder, prins William koos voor haar Cartier horloge. De broers maakten met elkaar de afspraak dat wie zich als eerste zou verloven, de ring mocht schenken aan zijn toekomstige vrouw. Kate Middleton draagt de ring inmiddels alweer een aantal jaar. Of wie herinnert zich de ring met diamant van Marilyn Monroe die met de honkbalspeler Joe DiMaggio een kort huwelijk aanging. Of de ring met diamant van 9 karaat die Mia Farrrow van Frank Sinatra aan de vinger geschoven kreeg. Victoria Beckham kreeg dit sieraad eveneens met een diamant, maar heeft zelf veranderingen aangebracht. Eerst met een prachtig geslepen smaragd en daarna met een geelgekleurde baguette diamant. Als het om opvallende ringen voor het bezegelen van de bruiloft gaat, springt die van Angelina Jolie er zeker bovenuit. Die is groot en opzichtig, waarbij Robert Procop als juwelenontwerper er zeker een jaar mee bezig is geweest om het sieraad perfect te laten zijn. Die van Paris Hilton mag er trouwens ook zijn als het gaat om opvallende ringen met een gigantische diamant. De moraal van dit verhaal is dat de grote van de steen niet garant staat voor een lang en gelukkig huwelijk!

De beroemde ring van Prinses Diana witgoud met saffier en briljant

De beroemde verlovingsring van prinses Diana. De witgouden ring is bezet met een Ceylon saffier van 12 karaat met 14 briljanter eromheen gemaakt door juwelier Garrard. De ring wordt nu gedragen door Kate Middleton.

Keuze uit veel verschillende soorten

Het gaat uiteraard niet alleen maar om sieraden die de liefde bezegelen. Een ring kopen als geschenk voor jezelf of voor je partner is altijd mogelijk. Iedereen vind het fijn om een sieraad cadeau te krijgen, het is weer eens wat anders dan een huishoudelijk cadeau of sokken! Een ring wordt met zorg uitgezocht. Er zijn dan ook allerlei verschillende soorten ringen, zoals een gouden ring met diamant, edelsteen ringen, grote ringen of een chique ring. Zo zijn er herenringen in de vorm van een zegelring met de mogelijkheid om er een persoonlijk karakter aan mee te geven. Een zegelring graveren biedt daartoe de gelegenheid. Bovendien zijn er bij het kopen van een ring allerlei opties als het gaat om het materiaal en extra toevoegingen. Je hebt dan ook altijd de mogelijkheid om met de voorkeur voor een bepaalde soort of uitvoering rekening te houden.

De verschillende soorten ringen

Er zijn verschillende soorten ringen. Om je keus misschien wat makkelijk te maken hebben we de verschillende soorten voor je op een rij gezet. Deze ringen zijn er in verschillende materialen en maten bezet met verschillende soorten stenen.

 • Solitair, een ring met 1 enkele vaak hele mooi steen in het midden
 • Alliance ring, een ring met steentjes rondom, steentjes op een rij
 • Half alliance ring, een ring met voor de helft, steentje op een rij
  witgouden alliancering briljanten

  Alliance ring

 • Rozetring of entourage, een ring met 1 middensteen waaromheen als een soort bloemblaadjes steentjes zijn gezet
 • Prinsessenring, een ring met een groot ovaal ornament bezet met drie grote middenstenen met vele kleine steentjes eromheen
 • Pavé ring, een ring bezet met heel veel dicht op elkaar pavé gezette stenen
 • Zegelring, een ring met een breed plat vlak waar een familiewapen,logo of initialen in gegraveerd kunnen worden.
 • Slagring, een ring waarbij de twee banen van de ring voor elkaar langs lopen en de ruimte ertussen is opgevuld met een steen.
 • Cocktailring, een ring die veel groter is dan de normale ringen, die je alleen draagt bij speciale gelegenheden waar je alleen maar mooi hoeft te zijn!
 • Knuckle ringen, ringen die gedragen worden boven je onderste vingerkootje
 • Een bandring, een brede vaak dichte ring met verschillende lijnen of versieringen

 

Verschillende materialen

De ringencollectie die Zilver.nl aanbiedt van verschillende sieradenmerken biedt de gelegenheid om met die voorkeur voor een bepaald soort materiaal rekening te houden. Zilveren ringen zijn ideaal voor elke gelegenheid en dagelijks te dragen, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld een witgouden ring. Het is ook mogelijk om speciaal op zoek te gaan naar antieke ringen. Die dragen een verleden met zich mee door het speciale design en toepassing van materialen. Ze vertellen het verhaal van de tijd waarin ze gemaakt zijn, dat maakt ze heel speciaal.

gouden ringen bezet met briljanten

 

Goud en zilver zijn materialen waar een groot deel van de ringencollectie van is samengesteld. Het zijn edelmetalen die perfect zijn om verwerkt te worden tot waardevolle sieraden en bestaan al eeuwen. De herenringen collectie is daarbij voorzien van stoere patronen en de deze collectie biedt ook de gelegenheid om een klassieke zegelring uit te zoeken. Ringsieraden hebben allerlei verschillende soorten designs en lenen zich ook perfect om er nog specialer uit te zien. Een diamantje, ringen met een camee, briljante of bijzondere edelsteen maakt bijvoorbeeld net weer het onderscheid, waardoor het sieraad een nog fraaier karakter krijgt.

Titanium ringen

Tegenwoordig zijn titanium ringen ook enorm populair. Niet gek want titanium is een heel mooi materiaal, het is heel sterk, krast niet snel, is licht van gewicht en anti allergeen. Titanium is pas in een veel later stadium ontdekt, namelijk in het jaar 1790. Nog weer veel later werd dit materiaal pas toegepast om sieraden mee te vervaardigen. Wij hebben onder meer Boccia titanium ringsieraden voor hem en haar beschikbaar. De ringen zijn gemaakt in sets, een dames en een heren versie die een iets andere look hebben maar wel bij elkaar passen. Natuurlijk zijn de ringen ook los te verkrijgen. Voor een man is het stoere onverslijtbare titanium helemaal prettig, de ring kan vaak ook gedragen worden naar het werk en beschadigd niet snel.

Relatieringen van titanium

Boccia titanium relatieringen you & me

Opmeten ringmaat

Het is uiteraard belangrijk om bij het maken van een keuze de ringmaat op te meten. In onze juwelierszaak is dit ter plekke mogelijk, maar bij het online bestellen is het van belang dat de ringmaat bekend is. De maat is op verschillende manieren te meten. Je kunt bijvoorbeeld een bestaand ringsieraad gebruiken om de maat op te meten. Daar is dan een hulpmiddel in de vorm van een liniaal of meetlint voor te gebruiken. De binnendiameter zonder de rand geeft dan de ringmaat aan, het aantal millimeters is je ringmaat.

Als je het sieraad niet bij de hand hebt, is het mogelijk om een touwtje of een lintje te gebruiken. Die draai je dan los om de vinger. Dat kan een ringvinger zijn, maar uiteraard ook een andere vinger waar je het sieraad om wilt dragen. Je knipt het touwtje of het lintje af op de juiste plek, zodat je de vingeromtrek hebt. Vervolgens meet je dat deel in de lengte en schrijf je het aantal millimeters op. Nu heb je de omtrek van de ringmaat en is er een tabel waar de diameter ringmaat uit af te lezen is. Heb je geen touwtje of lintje? Dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een stukje papier te gebruiken en een streepje te zetten bij de omtrek van de vinger. Een buigbaar meetlint is natuurlijk ook handig om te gebruiken, want daar staan de millimeters al op vermeld en dan hoef je het meetlint voor het opmeten van de ringmaat alleen nog maar om je vinger te wikkelen.

Uitleg over het precies opmeten van je ringmaat

Uitleg over het opmeten van je ringmaat.

Iedere sieradenmerk heeft een ringencollectie

Alle sieradenmerken hebben uiteraard een eigen unieke ringencollectie. Op Zilver.nl is de ringencollectie samengesteld van de beste merken en dan zo breed mogelijk met voor elk wat wils. Zo heb je onder meer de mogelijkheid om een keuze te maken uit Diluca ringen met een camee of uit de chique ringen collectie van Christian Bauer. De collectie met Lapponia ringen is eveneens bijzonder net als de collectie van Bastian Inverun. Bastian Inverun en Lapponia maken onderdeel van ons assortiment uit vanwege de uitstekende kwaliteit en de bijzondere stijlvolle ontwerpen.

Zilveren ringen van Bastian Inverun

Bastian Inverun zilveren ringen.

 

Onze collectie komt met de gevarieerde samenstelling van topmerken aan ieders smaak tegemoet. Het assortiment bestaat verder onder meer uit een aanbod Raspini ringen en Julie Sandlau ringen. Italiaanse en Deense ringen met een geheel eigen stijl en uitstraling. Draag je al sieraden van Zinzi? Dan heb je bij ons ook nog de keuze uit een prachtig samengestelde collectie met Zinzi ringen. Elk sieradenmerk heeft een eigen identiteit, zodat er sprake is van herkenbaarheid als het gaat om gebruik van materialen en design. Wil je het sieraad echt peroonlijk maken? My iMenso en Les Georgettes bieden ringen aan die je helemaal zelf kunt personaliseren en dagelijks aan kunt passen aan de kleur van je outfit!

Les Georgettes ringen in verschillende designs en verwisselbare leertjes

Les Georgettes ringen met verwisselbare leertjes.

Ringencollectie Zilver.nl met keuze uit meer dan 1.100 designs

Er is volop keuze om een fantastisch sieraad om je vinger te dragen. Kies de ring die elke dag opnieuw blij van word.  Zilver.nl heeft met de grote ringencollectie van topmerken al meer dan 1.100 designs voor jou beschikbaar. Om het gemakkelijk te maken, is het mogelijk om bijvoorbeeld de collectie van een bepaald merk te bekijken. Bijvoorbeeld het aanbod met Hot Diamonds ringen of GL Timeless Classics ringen. Hiervoor is een handige zoekfunctie beschikbaar. Of misschien ben je wel op zoek naar antieke ringen? Ook die hebben wij in een aparte categorie beschikbaar net als dat er damesringen en trouwringen te onderscheiden zijn. Verder is het mogelijk om specifiek naar een herenring of per soort te zoeken, zoals op zilveren ring, edelsteen ringen, parelringen, witgouden ringen, titanium ringen of herenringen.

zilveren herenringen en damesringen bij Zilver.nl

Bekijk onze collectie ringen online

Het is geweldig leuk om online de collectie te bekijken en op zoek te gaan naar het ideale ringsieraad. Het is gemakkelijk om online de bestelling te plaatsen en het sieraad thuis te laten bezorgen. Zilver.nl is een betrouwbaar adres en wij besteden veel zorg en aandacht aan iedere bestelling. Twijfel je nog over je keuze? Misschien vind het dan leuk om naar onze winkel in Broek in Waterland te komen.

Bezoek onze winkel in Broek in Waterland

Onze winkel in Broek in Waterland is te bezoeken van donderdag tot en met zaterdag. Je vindt ons aan de Burgemeester Peereboomweg 1. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het mogelijk om tussen 11.00 uur en 17.00 uur langs te komen. Komt het niet goed uit om op een van deze dagen langs te komen? Wij maken graag een afspraak met je om de winkel op een andere dag of tijd open te doen. Bij een bezoek aan onze winkel geven wij je graag advies. Ook is het mogelijk om net als bij een online bestelling het sieraad van je keuze te laten graveren.

Gratis inpakservice

Of je nu online een bestelling plaatst of een aanschaf in onze winkel doet, wij zijn een betrouwbaar adres en bieden altijd een gratis inpakservice. Elke bestelling pakken wij zorgvuldig met de hand in en daarbij bieden wij de keuze uit verschillende soorten inpakpapier. Wij zorgen ervoor dat je bestelling een prachtig cadeautje wordt en verzenden het pakketje met een Track en Trace code. Wil je het cadeautje extra persoonlijk maken? Het is mogelijk om een felicitatiekaartje van een handgeschreven tekst te voorzien. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn zes dagen in de week van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bereiken op 020-4033653. Je kunt ook een email sturen naar info@zilver.nl. Of maak gebruik van de handige live chat op de website van Zilver.nl. Wij zijn overigens aangesloten bij de Thuiswinkelorganisatie Thuiswinkelwaarborg.

Lees ook;

Markasiet sieraden, mysterieus mooi

De magie van parels, een organische stof uit een schelp

Oorbellen, vind je perfecte oorbel vandaag nog